۱۴۰۵-۰۶-۱۵

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های کشور

مهمترین مطالبات خبرنگاران استان سمنان؛ شفافیت، حمایت صنفی و حضور مدیران در شهرستان‌ها

آیین گرامیداشت «روز خبرنگار» در سمنان، علاوه بر پاسداشت فعالان رسانه‌ای، به فرصتی برای طرح بخشی از مطالبات صنفی خبرنگاران تبدیل شد؛ مطالباتی که از شفافیت در توزیع آگهی‌های دولتی و حمایت از دفاتر رسانه‌ای شهرستان‌ها تا تقویت حمایت‌های حقوقی، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور و افزایش حضور مدیران کل در شهرستان‌ها را دربرگرفت و نشان داد بخش مهمی از دغدغه جامعه رسانه‌ای استان، فراتر از مسایل فردی، به ساختار فعالیت حرفه‌ای رسانه‌ها بازمی‌گردد.
مهمترین مطالبات خبرنگاران استان سمنان؛ شفافیت، حمایت صنفی و حضور مدیران در شهرستان‌ها

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از خبرنگار ایرنا؛ آیین استانی گرامیداشت «روز خبرنگار» در سالن شهید سلیمانی دانشگاه سمنان و با حضور خبرنگاران هشت شهرستان‌، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان، محمدجواد کولیوند استاندار سمنان، معاونان استاندار، و تعدادی از فرمانداران، در فضایی صمیمی و با طرح مباحث حرفه‌ای و دغدغه‌هایی از جنس کار رسانه برگزار شد.

«روز خبرنگار» فرصتی برای قدردانی از فعالان رسانه‌ای است، اما برای جامعه خبری استان سمنان، این مناسبت تنها به تجلیل و برگزاری آیین محدود نمی‌شود. خبرنگاران طی این سال‌ها با مجموعه‌ای از مسایل صنفی و حرفه‌ای از جمله کاهش درآمد رسانه‌ها، افزایش هزینه‌های چاپ و تجهیزات، بیمه و مسایل حقوقی مواجه بوده‌اند؛ مشکلاتی که استمرار فعالیت حرفه‌ای رسانه‌های محلی را با چالش مواجه کرده است.

مهمترین درد و دل‌ها

خبرنگاران شهرستان‌ها به‌ویژه در سال‌های اخیر با افزایش هزینه‌های فعالیت رسانه‌ای، رشد اجاره‌بها، کاهش درآمد آگهی‌ها و دشواری تامین هزینه‌های دفاتر و بیمه خبرنگاران مواجه بوده‌اند؛ شرایطی که استمرار فعالیت حرفه‌ای رسانه‌ها در شهرستان‌ها را با چالش روبه‌رو کرده است.

مهمترین مطالبات خبرنگاران استان سمنان؛ شفافیت، حمایت صنفی و حضور مدیران در شهرستان‌ها

در چنین شرایطی، شفافیت در توزیع منابع و آگهی‌های دولتی و توجه برابر به رسانه‌های مرکز و شهرستان‌ها، یکی از مهم‌ترین مطالبات مطرح‌شده در آیین «روز خبرنگار» استان در دانشگاه سمنان بود.

تقویت جایگاه رسانه‌ای و صنفی

در کنار مسایل اقتصادی، خبرنگاران بر ضرورت تقویت جایگاه حرفه‌ای و صنفی خود هم تاکید کردند؛ از دسترسی به حمایت‌های حقوقی و کاهش شکایت‌های دستگاه‌های اجرایی از خبرنگاران تا پیگیری اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور، از مطالبات مهم خبرنگاران بود.

مطالبه دیگر خبرنگاران، تغییر رویکرد مدیریتی از تمرکز در مرکز استان به حضور میدانی مدیران کل در شهرستان‌ها و آشنایی مستقیم با مسایل رسانه‌ها و فعالان فرهنگی خارج از مرکز است.

شفافیت در آگهی‌ها و حمایت دستگاه‌ها از مطبوعات

نماینده خبرنگاران شهرستان گرمسار و رییس خانه مطبوعات شهرستان گرمسار، مهم‌ترین مطالبه خبرنگاران را شفافیت در توزیع آگهی‌های دولتی عنوان کرد و خواستار اعلام سهم هر شهرستان و رسانه از آگهی‌های استان شد.

حسن آخوندی بر ضرورت حمایت از دفاتر سرپرستی رسانه‌ها در شهرستان‌ها با توجه به افزایش هزینه‌های اجاره و کاهش درآمد آگهی‌ها تاکید کرد و گفت: تقویت حمایت حقوقی از خبرنگاران و پیگیری اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور از دیگر مطالبات جامعه رسانه‌ای است.

مهمترین مطالبات خبرنگاران استان سمنان؛ شفافیت، حمایت صنفی و حضور مدیران در شهرستان‌ها

وی افزایش حضور مدیران کل در شهرستان‌ها را نیز ضروری دانست و تاکید کرد:حضور مدیران نباید فقط به شرکت در مراسم‌ها محدود شود، بلکه باید با شناخت مستقیم از مسایل رسانه‌ها و فعالان فرهنگی شهرستان‌ها همراه باشد.

ضرورت تعریف دقیق خبرنگار و توجه به معیشت رسانه‌ای

نماینده خبرنگاران شهرستان سمنان و خبرنگار روزنامه پیام استان سمنان، بر ضرورت تعریف دقیق جایگاه خبرنگار و شناسایی فعالان حرفه‌ای این حوزه تاکید کرد و گفت: خبرنگاری یک حرفه تخصصی است و افراد فعال در این حوزه باید از آموزش و سابقه کار خبری برخوردار باشند.

میثم دهرویه خواستار ساماندهی وضعیت خبرنگاران، تقویت آموزش‌های حرفه‌ای و نقش‌آفرینی جدی‌تر شورای اطلاع‌رسانی و خانه مطبوعات برای شناسایی خبرنگاران واقعی و فعال استان شد.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی و هزینه بالای تجهیزات خبرنگاری، بر ضرورت توجه به معیشت و زیرساخت‌های حرفه‌ای خبرنگاران تاکید کرد و گفت: بسیاری از خبرنگاران با وجود سال‌ها فعالیت، درآمد متناسبی با مسئولیت و هزینه‌های این حرفه ندارند.

مهمترین مطالبات خبرنگاران استان سمنان؛ شفافیت، حمایت صنفی و حضور مدیران در شهرستان‌ها

وی همچنین حفظ شان حرفه‌ای خبرنگاران و حمایت از افرادی را که مسائل و مشکلات مردم را مطرح می‌کنند ضروری دانست و عنوان کرد: نقد حرفه‌ای و بیان مطالبات جامعه نباید به معنای مخالفت با نظام تلقی شود.

مطبوعات محلی و مطالبه عدالت در توزیع آگهی‌ها

پیشکسوت عرصه خبر و مدیرمسوول روزنامه بیان مردم، با تاکید بر جایگاه مطبوعات به عنوان یکی از ارکان جامعه، خبرنگاری و روزنامه‌نگاری را دارای رسالت و تعهد اجتماعی دانست و خواستار توجه جدی‌تر مسوولان به وضعیت رسانه‌های مکتوب شد.

منصور فرزامی‌راد با اشاره به فعالیت مستمر روزنامه‌های محلی استان، بر ضرورت رعایت عدالت در توزیع آگهی‌ها بر اساس ضوابط، امتیاز رسانه و استمرار انتشار تاکید کرد و اختصاص میز مطبوعات در ادارات را برای ارتباط مستقیم رسانه‌ها با دستگاه‌های اجرایی و انعکاس مسایل مردم ضروری دانست.

وی همچنین مشکلات اقتصادی روزنامه‌های محلی و ناترازی مالی ناشی از هزینه‌های انتشار را از دغدغه‌های جدی این رسانه‌ها عنوان کرد و بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های صنفی خبرنگاران تاکید داشت.

فرزامی‌راد با اشاره به کاهش اقبال جامعه به مطالعه مطبوعات و ضرورت ارتقای کیفیت خبر، تحلیل و نگارش، پیشنهاد تشکیل تعاونی مسکن و تعاونی مصرف برای خبرنگاران را مطرح کرد تا بخشی از مشکلات معیشتی و آینده شغلی فعالان رسانه‌ای کاهش یابد.

وی با اشاره به برخی دیدگاه‌ها درباره جایگزین‌شدن فضای مجازی با رسانه مکتوب، به تجربه کشورهای توسعه‌یافته مانند ژاپن پرداخت که در عین پیشرفت و دسترسی‌های فضای مجازی، دارای پرفروش‌ترین روزنامه‌های جهان هستند و تاکید کرد: مساله این است که «مطالعه» در بین مردم کمرنگ شده و این نکته یک آفت است. نوشتن و داشتن مطالعه بخشی از فرایند دانایی است.

مهمترین مطالبات خبرنگاران استان سمنان؛ شفافیت، حمایت صنفی و حضور مدیران در شهرستان‌ها

عدالت رسانه‌ای میان مرکز و شهرستان‌ها

نماینده خبرنگاران شهرستان‌های شاهرود و میامی، با اشاره به سهم قابل توجه خبرنگاران شهرستانی در تولید اخبار استان، خواستار پایان نگاه محلی به فعالیت این گروه و فراهم‌شدن زمینه حضور آنان در فرایند تصمیم‌سازی رسانه‌ای استان شد.

علیرضا رحیمیان بر ضرورت ایجاد عدالت رسانه‌ای تاکید کرد و گفت: خبرنگاران شهرستان‌ها نباید به دلیل فاصله جغرافیایی، در دسترسی به مدیران کل، نشست‌های خبری، اطلاعات و فرصت‌های رسانه‌ای در جایگاه پایین‌تری از خبرنگاران مرکز استان قرار گیرند.

وی با اشاره به دشواری‌های معیشتی خبرنگاران شهرستانی و نقش آنان در پوشش رویدادهای مهم و بحران‌ها، بر حمایت از خبرنگاران واقعی و تقویت جایگاه آنان تاکید کرد و گفت: خبرنگاران در جریان جنگ ۱۲ روزه و دیگر بحران‌ها در کنار جامعه و کشور به ایفای نقش رسانه‌ای پرداختند و در حوزه جهاد تبیین نیز مسوولیت مهمی بر عهده دارند.

به گزارش ایرنا، سیدرسول موسوی‌نژادیان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان نیز در ابتدای نشست درباره آمار دقیق شمار خبرنگاران گفت: طی ۱۵ ماه گذشته، شمار خبرنگاران ثبت‌شده در سامانه سامانه جامع رسانه‌های کشور ۴۵ درصد افزایش داشت و خبرنگاران رسمی استان از ۱۶۱ نفر در سال گذشته به ۲۲۵ نفر رسید.

لینک کوتاه: https://khabarnegaranvaresane.ir/?p=26583

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کپی رایت © khabarnegaranvaresane.ir تمامی حقوق محفوظ است. | Newsphere by AF themes.