۱۴۰۵-۰۵-۰۹

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های کشور

درخواست مساعدت برای آزادی خبرنگار تبریزی از بزرگان استان آذربایجان شرقی

جمعی از مردم تبریز، اهالی رسانه، کنشگران فضای مجازی و مطالبه‌گران، در پی صدور حکم حبس برای جواد آقاجان‌نژاد، خبرنگار باسابقه حوزه شورای شهر و شهرداری که با شکایت یعقوب هوشیار، شهردار تبریز، روانه زندان شده است، آزادی هرچه سریع‌تر این خبرنگار را خواستار شدند.
درخواست مساعدت برای آزادی خبرنگار تبریزی از بزرگان استان آذربایجان شرقی

جمعی از مردم تبریز، اهالی رسانه، کنشگران فضای مجازی و مطالبه‌گران، در پی صدور حکم حبس برای جواد آقاجان‌نژاد، خبرنگار باسابقه حوزه شورای شهر و شهرداری که با شکایت یعقوب هوشیار، شهردار تبریز، روانه زندان شده است، آزادی هرچه سریع‌تر این خبرنگار را خواستار شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از کارزار؛ مدیرمسئول “بی‌تعارف” به یک سال حبس قطعی و دو سال ممنوعیت فعالیت مطبوعاتی محکوم شده است. این رأی در حالی صادر شده است که نظر اکثریت اعضای هیئت منصفه مطبوعات، مبنی بر عدم مجرمیت وی بود.

اگرچه انتقاداتی به برخی از مصاحبه‌ها و گزارش‌های پایگاه خبری “بی‌تعارف” با مدیرمسئولی جواد آقاجان‌نژاد وجود دارد، اما نمی‌توان نقش این رسانه را در پاسخگو نمودن ارکان مدیریت شهری و مدیران استانی به افکار عمومی و رسانه‌ها نادیده گرفت. همچنین اصل آزادی بیان در نظام جمهوری اسلامی و لزوم افزایش تاب و تحمل مدیران و مسئولین در برابر انتقادات صریح رسانه‌ها نباید مورد غفلت قرار گیرد.

این اولین بار نیست که آقاجان‌نژاد در این دوره شورای شهر مورد غضب و تحریم قرار می‌گیرد و حتی مدت‌ها از حضور در صحن شورای شهر منع شده بود. همزمانی اجرای حکم با ایام انتخابات شورای شهر جای بسی تأمل دارد و می‌تواند تأثیر منفی بر میزان مشارکت مردم در انتخابات پارلمان محلی تبریز بگذارد. به عنوان افرادی که اهمیت شوراها را در هدایت قانونمند و توسعه شهرها و نمایندگی مردم در تصمیم‌گیری‌ها می‌دانیم، معتقدیم که خنثی کردن اقدامات تحریک‌آمیز این‌چنینی، مانع از خدشه‌دار شدن سرمایه اجتماعی شهر خواهد شد.

مصاحبه‌های آقاجان‌نژاد با اعضای شورای شهر، مدیران شهرداری و نمایندگان مجلس، همگی یک ویژگی مشترک دارند: در صورت اشراف مصاحبه‌شونده به حوزه مسئولیت خویش و احترام به افکار عمومی، تصویر مناسبی از پاسخگویی متولیان امر ارائه می‌شود. برعکس، فرار از پاسخگویی و پاسخ‌های نامرتبط، با قضاوت‌های منفی افکار عمومی همراه می‌شود.

در دوره جاری شورای شهر، آقاجان‌نژاد با صراحت لهجه خاص خود، بخشی از سوالات مردم را در مصاحبه‌هایش مطرح کرده و نقش فعالی در شناساندن وظایف و عملکرد شورای شهر و شهرداری ایفا کرده است. موضوع اخیر، نقل این روزهای محافل خانوادگی شهروندان تبریزی است.

بدین ترتیب، معتقدیم که تداوم اجرای حکم حبس تأثیر مخربی بر افکار عمومی و مشارکت مردم در انتخابات پیش رو خواهد داشت. لذا از بزرگان استان، امام جمعه محترم، استاندار محترم، ریاست محترم دادگستری استان، دادستان محترم تبریز و فرماندار شهرستان تبریز استدعا داریم تا در راستای حمایت از رسانه و احترام به افکار عمومی، مساعدت‌های لازم را برای آزادی ایشان مبذول فرمایند. این اقدام می‌تواند مانع از تحت‌الشعاع قرار گرفتن نقش رسانه‌ها در نمایندگی مطالبه‌گری مردم شود و ما شاهد حضور حداکثری مردم در انتخابات پیش رو باشیم.

لینک کوتاه: https://khabarnegaranvaresane.ir/?p=23322

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کپی رایت © khabarnegaranvaresane.ir تمامی حقوق محفوظ است. | Newsphere by AF themes.