س٫ اردیبهشت ۱۱ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه های کشور

مدیر رسانه Media Manager کیست و چه وظایفی به عهده دارد؟

1 دقیقه خوانده شده
مدیر رسانه Media Manager یا مدیر رسانه ای اصطلاحی است که در دهه اخیر به واسطه رشد چشمگیر رسانه و وسایل ارتباط جمعی بیشتر شنیده می شود.
مدیر رسانه Media Manager کیست و چه وظایفی به عهده دارد؟

به گزارش پایگاه خبری تخلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از بیلاودمارکتینگ؛ قدرت و تاثیر انکارناپذیر دنیای تکنولوژی بر زندگی کنونی، سبب به وجود آمدن مشاغلی شده که تا چند دهه اخیر خبری از آنها نبود و یا حداقل شاهد فعالیت آنها به صورت سنتی و محدود بودیم. مدیران رسانه ای که اغلب صدای شرکت ها نامیده می شوند، قبلتر به عنوان  مدیر انجمن (Community Manager) شناخته شده و حتی قبل از دنیای اینترنت، بیشتر در نقش نماینده روابط عمومی (Public Relations Representative) شناخته می شدند. امروزه این عناوین و تعاریف دستخوش تغییراتی شده و آنچه ما به عنوان مدیر رسانه Media Manager می شناسیم، مفهوم و کارایی وسیع تری دارد. اگر میخواهید بدانید یک مدیر رسانه ای کیست و چه وظایفی به عهده دارد، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

تعریف مدیر رسانه (Media Manager)

مدیران رسانه در واقع افراد حرفه ای، کارآمد و متخصص ارتباطات هستند که مغز متفکر و طراح تبلیغات های نمادین می باشند. وقتی تبلیغاتی را در تلویزیون، رادیو، بیلبورد، اینترنت، ایمیل، روزنامه ها و مجلات، تلفن همراه یا فیلم ها مشاهده می کنید، بدانید که یک مدیر رسانه Media Manager نقش مهمی را در شکل گیری آنها بر عهده داشته است. او مسئول تمام مراحل شکل گیری و ایجاد یک کمپین تبلیغاتی بوده که این روند وظایف زیادی را در برگرفته و اینکه او می تواند از مهارت های منحصر به فرد خود برای انجام کارها استفاده کند.

یک مدیر رسانه ای در جایگاه و موقعیت یک مدیر ارشد می باشد و کارفرمایان کسی را برای این کار انتخاب می کنند که دارای حداقل مدرک کارشناسی مدیریت بازرگانی، تجارت، بازاریابی، تبلیغات یا یک رشته مرتبط به آنها بوده و حداقل دو سال تجربه بازاریابی یا نقش مدیریتی داشته باشد. که البته کارفرمایان اشخاص دارای مدرک کارشناسی ارشد بازرگانی با تاییدیه مهارت بازاریابی را ترجیح می دهند.

مدیران رسانه به طور معمول در یک شرکت و یا آژانس تبلیغاتی کار می کنند، اگر چه بیشتر وقتشان به واسطه دیدار با مشتری در خارج از دفتر کاری سپری می شود. همچنین یک مدیر رسانه Media Manager می تواند مستقیما توسط شرکت های بزرگ و یا شرکت هایی با بخش های تبلیغات داخلی استخدام شود. آمار نشان می دهد که تقاضا برای مدیران تبلیغاتی، ارتقاء و بازاریابی که شامل مدیران رسانه نیز می باشد، در طی سال های اخیر رشد بسیار چشمگیری داشته است.

وظایف و مسئولیت های مدیر رسانه Media Manager

همانطور که گفته شد مدیر رسانه ای “رئیس و رهبر” یک کمپین تبلیغاتی (خصوصا کمپین های آفلاین و یا کمپین ۳۶۰ درجه یکپارچه) بوده که وظایف او شامل طیف گسترده ایی از فعالیت های بازاریابی، از تهیه مؤلفه های یک کمپین، تا راه اندازی و اندازه گیری نتایج آن می باشد. دیگر وظایف اصلی و مسئولیت های متداول مدیران رسانه عبارتند از:

شناسایی و بیان نیازهای مشتری

مدیر رسانه Media Manager در طی جلساتی زمانبندی شده با مشتریان خود ملاقات داشته که در طی آنها نیازهای مشتری را تشخیص داده و سپس این نیازها را در قالب وظایفی ملموس از ایده هایی مفهومی به اعضای کارآمد تیم خود ارائه می دهد.

ایجاد، حفظ و تحلیل برنامه های بازاریابی

مدیر رسانه ای یک چشم انداز استراتژیک برای یک کمپین بازاریابی ایجاد می کند و در ادامه با مدیران پروژه بازاریابی خود کار کرده تا دریابد که دقیقا باید چه کاری توسط چه کسانی انجام شود تا در نهایت بتواند مدیریت کمپین تبلیغاتی را با موفقیت به انجام رساند.

برقراری و حفظ رابطه با مشتری

مهارت های ارتباطی خوب از جمله توانایی هایست که یک مدیر رسانه Media Manager باید برای مدیریت نگرانی های مشتریان خود از آن برخودار باشد. آنها همچنین باید در برخورد با مشتریان جدید، از قدرت مذاکره خود برای قیمت گذاری استفاده کنند.

پایدار ماندن در صدر روندهای صنعتی

بازاریابی صنعتی به سرعت تغییر می کند. مدیر رسانه ای باید بخصوص در رابطه با کانال های توزیع جدید، در صدر روند فعلی باقی بمانند که این مهم شامل کاوش در تمام رسانه های اجتماعی و درک نحوه استفاده از آنها در زمینه پاسخگویی به نیازهای مشتری است.

مهارت های مورد نیاز یک مدیر رسانه Media Manager

مدیران رسانه برای انجام کارهای خود ناگزیر هستند که لیستی از توانایی ها و مهارت ها را در اختیار داشته باشند. قبل از هر چیز آنها رهبرانی قدرتمند هستند که وظیفه دارند کارهای مشخصی را به همه افراد درگیر در یک کمپین بازاریابی واگذار کرده و سپس اطمینان حاصل کنند که طبق برنامه، کمپین بازاریابی برای مشتری اجرا شده است.

ثانیا، مدیر رسانه Media Manager یک استراتژیست است؛ آنها باید اینگونه باشند که در عین حال که در مقیاس بزرگ، فکر و تصویرسازی می کنند، بتوانند به خوبی روی جزئیات دقیق یک استراتژی نیز تمرکز داشته باشند.

 مهارت های دیگری که یک مدیر رسانه ای حرفه ای باید از آن برخوردار باشد عبارتند از:

مهارت مذاکره: پیشتر گفته شد که یکی از ابزارهای لازم برای یک مدیر رسانه Media Manager، داشتن مهارت بالای مذاکره است. این مدیران ضمن برقراری و حفظ رابطه با مشتری، از مهارت های مذاکره خود جهت شناسایی نیازهای او استفاده کرده و بر اساس این نیازها پیشنهادهای موثری را ارائه می دهند.

مهارت آنالیز و تحلیل: برای ایجاد برنامه های بازاریابی مبتنی بر داده ها، به مهارت های تحلیلی مدیران رسانه نیاز است. آنها هنگام تصمیم گیری در مورد  شاخص های کلیدی عملکرد (KPIs) برای یک کمپین و همچنین روئیت نتایج آن، از مهارت های تحلیلی استفاده می کنند.

مهارت تفکر استراتژیک: اگرچه تمامی مهارت های برشمرده شده بسیار حیاتی هستند، اما مدیر رسانه ای بیشتر، مهارت های تفکر استراتژیک خود را می طلبد. او به عنوان لیدر استراتژی هر کمپین بازاریابی، باید توانایی پردازش سریع اطلاعات و تصمیم گیری صحیح براساس اطلاعات گفته شده را دارا باشد که این مهم بخشی از مهارت های یک متفکر استراتژیک خوب است.

مهارت خودآموزی: آنچه یک مدیر رسانه حرفه ای را از یک مدیر رسانه متوسط متمایز می کند، اشتیاق او به یادگیری، خصوصا در مورد بازاریابی است. در عصر اینترنت که تقریبا هر چند ماه یکبار یک ابزار، پلتفرم یا راهکار بازاریابی جدید معرفی می شود. مدیران رسانه باید این توانایی و تمایل را داشته باشند که با مفاهیم و کاربرد جدید بازاریابی دیجیتال آشنا شوند و آنچه را که می آموزند، در مورد حرفه ی خود به کار گیرند.

چشم انداز شغلی مدیران رسانه ای در طول دهه های آینده نسبت به سایر مشاغل و صنایع خوب پیش بینی می شود. تخمین زده شده است که در طی ده سال آینده رشدی حدود ۷٪ خواهد داشت که میزان آن سریعتر از میانگین سایر مشاغل بین سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۶ است. میزان نرخ رشد برای سایر مشاغل حدود ۵٪ پیش بینی شده است.

حال که با وظایف و ویژگی های یک مدیر رسانه Media Manager حرفه ای آشنا شدید و برای رونق کسب و کار خود نیاز به یک مدیر رسانه ای را حس کردید، قبل از هر چیز تجربه، سوابق شغلی، کارهای انجام شده توسط تیم تحت مدیریت او را به خوبی بررسی کرده و سپس اقدام به مذاکره با او نمایید.

http://khabarnegaranvaresane.ir/?p=8516

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *