چ٫ اردیبهشت ۱۲ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه های کشور

مستند نتفلیکس درباره روزنامه‌نگار تحقیقی که شائبه کشته شدنش توسط سیا وجود دارد

1 دقیقه خوانده شده
به گفته مستند نتفلیکس پس از ماه‌ها تحقیق گفته می‌شود که دنی به مجموعه‌ای از "نرم افزار جاسوسی دولتی دزدیده شده، پرونده‌های قتل‌های لاینحل مانده و مشکوک و برخی از بزرگترین رسوایی‌های سیاسی قرن بیستم» برخورد کرده است. کازولارو بر این باور بود که در جریان تحقیقات خود سازمانی پنهانی را کشف کرده که او آن را "اختاپوس" نامیده بود که اعضای آن هشت مقام سابق دولتی امریکا بودند. در آنونس آن مستند گزیده‌هایی که ادعا شده از تحقیقات کازولارو بوده به مخاطب نشان داده شده و در آن گفته می‌شود: "این هشت مرد دیگر مقام‌های دولتی نیستند، اما شاخک‌های شان می‌تواند به هر بخشی از دولت در تقریبا هر نقطه‌ای برسد".
مستند نتفلیکس درباره روزنامه‌نگار تحقیقی که شائبه کشته شدنش توسط سیا وجود دارد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از فرارو؛ به زودی مجموعه مستندی از نتفلیکس پخش خواهد شد که داستان واقعی و وحشتناک یک روزنامه نگار تحقیقی را که پس از تعقیب یک گروه توطئه گر جسدش در وان حمام پیدا شد آشکار می‌سازد. جسد بی جان دنی کازولارو در آگوست ۱۹۹۱ میلادی توسط یک خدمتکار در متلی در مارتینزبرگ در ویرجینیای غربی کشف شد.

این مرد ۴۴ ساله به دلیل از دست دادن خون بسیار پس از تحمل جراحات متعدد در مچ دست اش توسط یک شئ با تیغه بسیار تیز جان اش را از دست داده بود و مقام‌های محلی به سرعت علت مرگ اش را خودکشی اعلام کرد. بااین وجود، اعضای خانواده کازولارو و دوستان اش برای مدت زمان مدیدی تاکید داشتند که او به دلیل تحقیق در مورد یک گروه توطئه که از آن تحت عنوان “اختاپوس” یاد کرده بود به قتل رسیده است.

قرار است مستندی چهار قسمتی از این پرونده ناخوشایند در نتفلیکس از تاریخ ۲۸ فوریه با عنوان “توطئه امریکایی: قتل‌های اختاپوس” پخش شود.

این ماجرای وحشتناک زمانی آغاز شد که دنی تحقیقات اش در مورد  اختلاف بین وزارت دادگستری و یک شرکت فناوری به نام INSLAW را آغاز کرد. به نظر می‌رسید که این درگیری بر سر حقوق مالکیت معنوی باشد، اما به زودی مشخص شد که پشت پرده موضوع بسیار شوم تری در جریان بوده است. به گفته مستند نتفلیکس پس از ماه‌ها تحقیق گفته می‌شود که دنی به مجموعه‌ای از “نرم افزار جاسوسی دولتی دزدیده شده، پرونده‌های قتل‌های لاینحل مانده و مشکوک و برخی از بزرگترین رسوایی‌های سیاسی قرن بیستم» برخورد کرده است.

کازولارو بر این باور بود که در جریان تحقیقات خود سازمانی پنهانی را کشف کرده که او آن را “اختاپوس” نامیده بود که اعضای آن هشت مقام سابق دولتی امریکا بودند. در آنونس آن مستند گزیده‌هایی که ادعا شده از تحقیقات کازولارو بوده به مخاطب نشان داده شده و در آن گفته می‌شود: “این هشت مرد دیگر مقام‌های دولتی نیستند، اما شاخک‌هایشان می‌تواند به هر بخشی از دولت در تقریبا هر نقطه‌ای برسد”.

آن روزنامه نگار گمان می‌کرد که این توطئه با “پرومیس” آغاز شده یک برنامه رایانه‌ای که منابع مجموعه تلویزیونی مدعی شده اند به سیا اجازه داده بود تا از آژانس‌های اطلاعاتی جاسوسی کند. هم چنین، آن برنامه خود در هاله‌ای از ابهام و رمز و راز قرار دارد، زیرا هیچ یک از افرادی که بر روی آن کار کرده بودند در قید حیات نیستند و همگی به طرزی مشکوک جان شان را از دست دادند. در مستند اشاره می‌شود در این باره یک رشته مرگ مشکوک که ظاهرا مرتبط با یکدیگر بودند رخ داده بود از جمله سه مرد که به ضرب گلوله کشته شدند و یک مرد دیگر که هنگام مرگ سیمی از دور گردن تا مچ پایش پیچیده شده بود. دنی برای افشای کل ماجرا دچار وسواس شده بود، اما هرگز فرصت آن را پیدا نکرد.

در تابستان ۱۹۹۱  میلادی او به متل رفت و انتظار داشت با یک منبع کلیدی برای داستان مصاحبه کند، اما این آخرین روز زندگی اش بود. مرگ او به عنوان خودکشی اعلام شد، اما بسیاری معتقد بودند که او به قتل رسیده بود احساسی که توسط افرادی که در مجموعه نتفلیکس نیز حضور دارند تکرار می‌شود. یکی از مفسران در آن مجموعه با تاکید می‌گوید:”او را به قتل رساندند”.

دنی در کتابی که در حال نوشتن آن بود بررسی درباره آن افراد قدرتمند را اغاز کرده بود و متوجه شد که چیز بسیار بزرگتری در حال وقوع است. زنی در آن مستند می‌گوید: “اکثر ما متقاعد شده بودیم که او به خاطر پوشش این موضوع صدمه دیده است”.

مرد دیگری می‌گوید: “به او گفتم با افراد خاصی صحبت نکند نه این که مسائل خاصی را مطرح کنیم”. آنونس آن مستند به طرز چشمگیری با هشداری که ظاهرا به عوامل سازنده آن داده شده پایان می‌یابد: “اگر حتی برای یک دقیقه فکر کنید که می‌خواهید نام فردی را فاش کنید خود را خواهید کشت”.

گفته شده کازولارو به ارتباط تنگاتنگ آژانس‌های اطلاعاتی با قاچاقچیان اسلحه و مواد مخدر و مسائل مرتبط با رسوایی ایران کنترا، آزمایش مخفیانه جنگ‌های زیستی و منطقه ۵۱ نیز پی برده بود. هم چنین، گفته می‌شود او به اسنادی دست یافته بود که نشان می‌داد ایران عمدا گروگان‌های امریکایی را در جریان تسخیر سفارت امریکا در تهران نگه داشت تا به رونالد ریگان کمک کند در انتخابات ریاست جمهوری ۱۹۸۰ میلادی پیروز شود. گفته می‌شود در اوراق جمع آوری شده توسط کازولارو او به بریده‌های قدیمی و یادداشت‌های دست نویسی دست یافته بود که خواندن آن‌ها دشوار بود و در آن اسامی افسران سابق سیا و دلالان اسلحه ذکر شده بود.

لینک کوتاه: http://khabarnegaranvaresane.ir/?p=15476

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *