چ٫ اردیبهشت ۱۹ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه های کشور

شبستان گزارش می‌دهد؛ تقویت جایگاه اصحاب رسانه در کردستان نیازمند نگاهی نو

1 دقیقه خوانده شده
زمانی که قلم خبرنگار عنصر اصلی هویت رسانه شناخته می‌شود تقویت و توجه به جایگاه وی نیز نیازمند نگاهی نو با رویکردی جدید است.
شبستان گزارش می‌دهد؛ تقویت جایگاه اصحاب رسانه در کردستان نیازمند نگاهی نو

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از خبرگزاری شبستان؛ اقتدار و تداوم دین بر دو اصل «قلم و شمشیر» استوار است، آنگاه که جنگجویان به شمشیر خود قسم یاد می‌کنند برای اهل قلم نیز همین بس که خداوند به قلم آنان سوگند یاد کرده است.

قلم خبرنگار نه تنها امواج و تندبادهای خبر بلکه نسیم فرح‌بخش فرهنگ‌های ارادت و محبت به مردم و حل مشکلات آنان را در جامعه می‌پراکند و با اتصال مردم به نظام می‌کوشد تا اذهان را جهت بخشد و آنچه را که باید به اطلاع مخاطب برساند و اینجاست که خبرنگار به حقیقت باید وجدان بیدار جامعه تلقی شود.

لازمه توجه به جایگاه خبرنگار در جامعه کنونی که افکار عمومی علاوه بر اخبار رسانه‌های داخلی درگیر تولیدات رسانه‌های خارجی و فضای مجازی است نیازمند ایجاد مامنی امن با نگاهی نو و رویکردی اثرگذار است.

تشکیل خانه مطبوعات از سال‌ها قبل به گونه‌ای راهی برای رفع مشکلات اصحاب رسانه و توجه به مسائل صنفی و ارتقای جایگاه حرفه‌ای اصحاب رسانه بود که گرچه در استان کردستان و سایر استانهای کشور به دلایل عدم بودجه، امکانات و یا شاید مطالبات خارج از اختیارات خانه مطبوعات آنطور که باید و شاید جا نیفتاد اما در دوره فعلی هیات مدیره خانه مطبوعات کردستان که به دنبال توجه به جایگاه خبرنگاران واقعی است، خانه مطبوعات را می‌توان مامنی برای اصحاب رسانه به شمار آورد.

پالایش؛ اولین قدم

هیات مدیره خانه مطبوعات استان کردستان در اولین قدم خود برای تثبیت جایگاه اصحاب رسانه و شناسایی فعالان عرصه رسانه استان، اواخر اسفند ماه ۹۹ فراخوانی را در استان مننشر کرد که براساس آن اصحاب رسانه استان تا ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ فرصت دارند با تکمیل فرم فراخوان و ارسال مدارک مورد نیاز برای عضویت در خانه مطبوعات ثبت نام کنند.

براساس اعلام رئیس خانه مطبوعات کردستان؛ اعضای فعلی خانه، اعضای جدید و حتی هیات مدیره خانه باید در این فراخوان ثبت نام کنند چرا که انتشار این فراخوان رعایت ماده ۴۲ اساسنامه و احصای هویت اعضای اصلی و افتحاری خانه است.

شیروان یاری معتقد است افرادی که در عرصه رسانه هیچ فعالیتی ندارند باید از عضویت خانه حذف شوند.

وی با اشاره به اینکه تا عصر روز ۱۹ اردیبهشت ماه جاری ۷۲ نفر در این فراخوان ثبت نام کرده‌اند، اعلام کرد: مهلت ثبت نام در این فراخوان تمدید نخواهد شد و مدارک ارسالی پس از اتمام مهلت فراخوان، پذیرش نمی‌شود.

وی گفت: هیات مدیره خانه مطبوعات تا دهم خرداد نسبت به بررسی آثار ارسالی اعضا اقدام خواهد کرد و در صورت تکمیل بودن پرونده نام عضو در سامانه خانه تایید خواهد شد اما درصورتیکه پرونده اعضا ناقص باشد تا بیستم خرداد ماه مدت زمان رفع نقص پرونده عضو ثبت نام شده خواهد بود که در صورت عدم تکمیل پرونده با هماهنگی اداره کل فرهنگ و ارشلد اسلامی و وزارت ارشاد از عضویت خانه مطبوعات خارج خواهد شد.

تشکیل کمیته آموزش با تاکید بر ارتقای سواد و دانش رسانه‌ای

رئیس خانه مطبوعات کردستان با بیان اینکه کمیته‌های رفاهی، حقوقی، ورزشی، انضباطی و آموزش در خانه مطبوعات استان تشکیل شده است، تصریح کرد: کمیته آموزش بدنبال تقویت زیرساخت‌های آموزش است و سعی دارد تا پایان سالجاری نسبت به برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی با حضور اساتید برجسته کشوری اقدام کند.

یاری روزنامه‌نگاری بحران را نخستین دوره آموزشی برگزار شده توسط خانه دانست و گفت: این دوره به صورت مجازی و با حضور مینو بدیعی برگزار شد و هفته آینده نیز دوره صفحه‌آرایی و گرافیک در مرحله استانی برگزار می‌شود.

دوره‌های خبرنویسی، گزارش نویسی، مقاله و یادداشت نویسی، مصاحبه و عکاسی از دیگر دوره‌هایی است که به گفته رئیس خانه مطبوعات کردستان در سال‌جاری برای اصحاب رسانه برگزار می‌شود.

واگذاری روزنامه‌های سراسری به متقاضیان نیازمند تدابیر لازم

رئیس خانه مطبوعات کردستان خانوادگی شدن سرپرستی روزنامه‌های سراسری در استان را یک معضل دانست و گفت: نحوه واگذاری سرپرستی روزنامه‌های کثیرالانتشار در استان‌های کشور به‌ویژه در کردستان فاجعه است و براساس نشست هم‌اندیشی خانه مطبوعات استان با خانه مطبوعات کشور واگذاری سرپرستی روزنامه‌ها به افراد متقاضی بنا بر مولفه‌های مورد نظر انجام می‌گیرد.

یاری خاطر نشان کرد: براساس نشست یاد شده متقاضیان برای دریافت سرپرستی ابتدا باید به تایید خانه مطبوعات استان برسند که این موضوع به اطلاع اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد رسیده است.

اولویت دکه‌های مطبوعاتی توزیع رسانه نوشتاری است

وی در خصوص فعالیت دکه‌های مطبوعاتی استان کردستان افزود: اولویت دکه‌های مطبوعاتی توزیع رسانه نوشتاری است در حالیکه بررسی‌ها نشان می‌دهد که هشتاد درصد دکه‌ها نسبت به توزیع رسانه نوشتاری بی‌تفاوتند.

وی عنوان کرد: نظام توزیع رسانه‌ها بر پیشخوان دکه‌های مطبوعاتی در شهرهای استان با همکاری شهرداری، شورای شهر و اداره‌کل ارشاد اسلامی استان ساماندهی می‌شود.

رئیس خانه مطبوعات کردستان اضافه کرد: ساماندهی نظامم توزیع رسانه‌ها از موارد اساسنامه خانه مژبوعات است و چنانچه دکه‌دار اقدام به توزیع رسانه نوشتاری نکند بعد از دوبار تذکر شفاهی و کتبی، در تذکر سوم مجوز دکه مطبوعاتی وی لغو می‌شود.

گرچه خانه مطبوعات به دنبال احصای هویت خبرنگاران واقعی و آسیب‌شناسی وضعیت نابسامان رسانه در کردستان است اما باید بتواند با تقویت جایگاه خبرنگاران در استان، متضمن تقویت نقش رسانه در استان و کشور و همچنین افزایش استانداردهای کار خبری و اطلاع‌رسانی باشد و با تعاملات سازنده با نهادهای اثرگذار نیز بتواند نفس تازه‌ای به جان رسانه‌های استان بدمَد تا بدین گونه بتواند رویکرد جدید خود را در میان اصحاب رسانه به اثبات برساند.

شبستان گزارش می‌دهد؛ تقویت جایگاه اصحاب رسانه در کردستان نیازمند نگاهی نو

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *