ش٫ آبان ۱۹ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های کشور

روند برگزاری و تمهیدات امنیتیِ انتخابات نماینده مدیران مسئول تشریح شد

1 دقیقه خوانده شده
روند برگزاری و تمهیدات امنیتیِ انتخابات نماینده مدیران مسئول تشریح شد
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز یکشنبه در نشست خبری هجدهمین انتخابات تعیین نماینده مدیران مسئول رسانه‌ها در هیئت نظارت بر مطبوعات، ضمن تشریح روند برگزاری و جزئیات این دوره از انتخابات، گفت: پلیس فتا و مرکز ماهر در برگزاری این انتخابات با ما همکاری می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از روابط‌عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محمد خدادی در ابتدای این نشست که با رعایت کامل شیوه‌نامه‌های بهداشتی برگزار شد و به‌صورت آنلاین نیز قابل دریافت بود، با بیان اینکه تمام تلاش ما در مجموعه معاونت این است که انتخاباتی سالم و با نظارت کامل نهادهای نظارتی برگزار کنیم، این انتخابات را فرصتی برای همدلی، همزبانی و همیاری جامعه رسانه‌ای کشور برشمرد و گفت: رسانه در ایران مفهومی برگرفته از فرهنگ، آیین و اعتقادات است که مبنایی انسانی دارد.

خدادی با اشاره به اینکه در مجموع ۴ هزار و ۴۴ نفر از مدیران مسئول، حائز شرکت در انتخابات برای رای‌دهی و تعیین نماینده مدیران مسئول رسانه‌ها در هیئت نظارت بر مطبوعات هستند، به ثبت نام اولیه ۲۱۴ نفر در این دوره از انتخابات اشاره کرد و گفت: با توجه به انصراف شماری از نامزدهای ثبت نام کننده تا صبح امروز، تاکنون ۱۶۳ نفر از مدیران مسئول رسانه‌ها آماده رقابت در این انتخابات هستند.

معاون مطبوعاتی افزود: سلامت و نظارت بر انتخابات اهمیت زیادی دارد و من به عنوان متولی این انتخابات تلاش می‌کنم این سلامت برقرار باشد چون معتقدم که این ۱۶۳ نفر در نهایت یک کاندیدا تلقی می‌شوند و در حمایت از کارکرد و ماهیت رسانه گام بر می‌دارند.

وی ادامه داد: ما موظفیم در جریان این انتخابات انصاف را به صورت کامل رعایت کنیم و عملکردمان هم این را نشان می‌دهد. امیدواریم این رقابت در بستر رفاقت شکل گرفته و فضای همبستگی در رسانه نهادینه شود.

معاون مطبوعاتی درخصوص تمهیدات امنیتی این انتخابات تصریح کرد: از پلیس فتا و مرکز ماهر دعوت شده تا بر برگزاری انتخابات به صورت مجازی نظارت داشته باشند و تخلفی صورت نگیرد.

وی خاطرنشان کرد: معتقدیم که باید رقابت وجود داشته باشد تا امکان رشد و توسعه شکل بگیرد؛ همچنین رسانه‌ها با گرایشات مختلف می‌توانند نظرات متعدد اجتماعی را منعکس کنند و اصلا بقای رسانه در انتقال صداهای مختلف در جامعه است. ما در این زمینه آماده رسیدگی به پیشنهادات و انتقادات هستیم.

معاون امور مطبوعاتی با تاکید بر لزوم برگزاری نشست‌های خبری دستگاه‌ها به صورت مجازی گفت: از دستگاه‌ها خواهش می کنم تا جای ممکن نشست‌های مطبوعاتی را به صورت مجازی برگزار کنند یا در صورت برگزاری حضوری، کلیه پروتکل‌های بهداشتی را در نظر بگیرند تا همکاران بنده در معرض ابتلا به کرونا قرار نگیرند؛ اگرچه اهالی رسانه و خبرنگاران، وجود هیچ مانعی را  نمی‌پذیرند.
خدادی با اشاره به فضای حاکم بر رسانه‌های کشور طی یکساله گذشته گفت: ما سال گذشته وضعیت سختی در حوزه کاغذ داشتیم اما این فضا را پشت سر گذاشتیم و حالا با شرایط شیوع بیماری کرونا روبرو هستیم و تلاش کردیم در این وضعیت حمایت‌های لازم را داشته باشیم که در نتیجه آن مشاغل رسانه‌ای در دسته ۱۰ شغل اصلی آسیب دیده از کرونا قرار گرفت. تمهیدات اتخاذ شده برای استمهال بیمه و مالیات برای رسانه‌ها نیز ازجمله اقدامات مهم این معاونت در این شرایط بود.

معاون مطبوعاتی در همین رابطه با اشاره به تلاش معاونت مطبوعاتی برای پرداخت یارانه‌ها به صورت ماهیانه گفت: ما از اول سال تاکنون به اندازه کل سال ۹۸ یارانه توزیع کردیم، اما باید شرایط کرونا را هم در نظر بگیریم.

وی با اشاره به اینکه مشکل اساسی ما توجه کمی به رسانه‌ها طی سال‌های اخیر بوده و تعداد فعالان رسانه به میزانی رسیده است که سیاست‌های حمایتی با سختی صورت می‌گیرد گفت: یکی از راه‌کارهای حل این مشکلات کاهش کمیت و تمرکز بر کیفیت است. به عنوان مثال در سال ۹۷، ۴۰ میلیون تن کاغذ وارد شد و این میزان در سال ۹۸ به ۲۰ میلیون تن رسید، اگر کاهش کمیت رسانه‌ها نبود وضعیت تقسیم کاغذ با مشکل رو به رو می‌شد. این مشکلات در حوزه توزیع یارانه کاغذ هم وجود دارد. یا باید به اسم رسانه‌ها یارانه بدهیم یا به عملکردشان. ما ملاک عمل را ضریب انتشار ۵۰ درصد قرار داده‌ایم که باز هم مورد اعتراض برخی فعالان رسانه‌ای قرار گرفته است.

محمد خدادی در پایان نشست پاسخ‌گوی پرسش‌های خبرنگاران حاضر در نشست بود.

چگونگی روند برگزاری و تمهیدات معاونت مطبوعاتی برای تامین سلامت و امنیت انتخابات نماینده مدیران مسئول، چگونگی حمایت از خبرنگاران آزاد، اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص مالیات و بیمه اصحاب رسانه و مسائل و مشکلات پیش آمده برای اصحاب رسانه در شرایط شیوع کرونا ازجمله پرسش‌های خبرنگاران بود که معاون مطبوعاتی به آن‌ها پاسخ داد.

http://khabarnegaranvaresane.ir/?p=3547

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *