۲ اثر خبرنگار ایرنا در اشکواره حسینی برتر شد
1 دقیقه خوانده شدهسومین همایش فرهنگی هنری سراسری اشکواره حسینی با معرفی منتخبان بخشهای مختلف این رویداد و انتخاب ۲ اثر از خبرنگار ایرنا مازندران در بخش رسانه اشکواره پایان یافت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از ایرنا؛ سومین رویداد فرهنگی هنری سراسری اشکواره حسینی که به میزبانی شهرستان آمل و با تلاش ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران در رشتههای نمایش، عکاسی، دلنوشته، سرود و رسانه برگزار شده بود، شب گذشته با معرفی برگزیدگانی از استانهای مختلف در سالن همایشهای دانشگاه شمال آمل پایان یافت.
اشکان جهانآرای، خبرنگار ایرنا در بخش رسانه این جشنواره و با ۲ مطلب ” مشق عشق روی پارچه در کوچه سردار ” و ” جای خالی الحان مذهبی بومی در عزاداریهای مازندران ” شرکت کرد و موفق شد مقام دوم تیتر و گزارش را از آن خود کند.
رقابت بخش رسانه اشکواره حسینی در زمینه های تیترنویسی ، گزارش نویسی و یاداشت نویسی برگزار شد.
دبیر سومین همایش فرهنگی هنری اشکواره حسینی در مراسم اختتامیه این رویداد با اشاره به افزایش استقبال فعالان فرهنگی و هنری سراسر کشور از این رویداد نسبت به دو دوره گذشته اظهار کرد: امسال در مجموع بیش از پنج هزار اثر فرهنگی، هنری و رسانهای در بخشهای مختلف اشکواره به دبیرخانه رسید که نشان دهنده نهادینه شده این رویداد فرهنگی آیینی در استانهای مختلف است.
حسین جوادی افزود: خوشبختانه هم از نظر تعداد آثار و شرکتکنندگان و هم از نظر تعداد استانهای شرکتکننده در این رویداد نسبت به دورههای اخیر رشد محسوسی داشتیم. این استقبال خوب نشان میدهد که اشکواره حسینی به درستی برای ترویج فرهنگ عاشورا و محرم طراحی شده و جای خالی آن در فضای فرهنگی و هنری کشور احساس میشد.
وی خاطرنشان کرد: امسال بخش رسانه نیز به بخشهای مختلف اشکواره افزوده شد که خوشبختانه آثار ارزشمندی از فعالان رسانهای دریافت شد. تولیدات رسانهای در زمینه محرم و عاشورا و فرهنگ ایثار و شهادت معمولا کمتر در رویدادهای فرهنگی مورد توجه قرار میگیرند و این رویداد سبب شد که در یک بخش مستقل از همایش آثار متمرکز بر فرهنگ عاشورایی ویژه مازندران گردآوری شود.
لزوم انتشار آثار برتر اشکواره حسینی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز در این مراسم ضمن با گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس، مدافعان حرم و مدافعان سلامت و قدردانی از برگزارکنندگان اشکواره حسینی اظهار کرد: این که در چنین شرایط سخت اقتصادی، بیش از پنج هزار اثر به دبیرخانه این رویداد رسیده نشان دهنده برنامهریزی درست و تلاش برگزارکنندگان است.
عباس زارع اظهار کرد: برای من و همکارانم شگفتآور و ارزشمند است که در چنین شرایطی این تعداد اثر از سراسر کشور به دبیرخانه اشکواره فرستاده شد. این که در مازندران و آمل این اتفاق رقم میخورد و از ۲۸ استان اثر به دبیرخانه میرسد جای تقدیر دارد. امیدواریم با این انگیزه و عشقی که در برگزارکنندگان اشکواره حسینی شاهد هستیم، دورههای بعدی باکیفیتتر و با استقبال بیشتر فعالان فرهنگی و هنری برگزار شود.
وی بر ضرورت انتشار آثار برتر اشکواره در بخشهای مختلف نیز تأکید کرد و گفت: اکنون پس از برگزاری این رویداد فرهنگی ملی و ارزشمند، باید در انتشار مطالب بخشهای مختلف اشکواره حسینی تلاش و دقت کنیم. تولیداتی که در این رویداد حائز رتبه شدند نباید در فضای محدود آرشیو دبیرخانه باقی بمانند. به ویژه در حوزه رسانه که تولیدات رسانهای ارزشمندی از فعالان رسانهای مازندران دیده میشود و باید در قالب مجموعه آثار در اختیار عموم قرار بگیرد.
این مسئول با اشاره به مشکلات مالی حوزه فرهنگ و هنر اظهار کرد: این اداره کل در پنج ماه ابتدایی امسال فقط ۵۰ میلیون تومان بودجه دریافت کرد و از نظر مالی شرایط دشواری داریم. اما با وجود محدودیتهای مالی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران این آمادگی را داریم که برای انتشار آثار برگزیده بخشهای مختلف اشکواره حسینی با دبیرخانه این رویداد همکاری کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به اثرگذاری آثار هنری در ترویج فرهنگ و اندیشههای عاشورایی خاطرنشان کرد: آثار هنری همواره اثرگذاری بالایی در انتقال مفاهیم موضوعهای مختلف داشتند. در همین بحث فرهنگ عاشورایی تابلوی ارزشمند و بینظیر ظهر عاشورا اثر استاد فرشچیان یا فیلمهای سینمایی و سریالهای تلویزیونی متعددی را شاهد بودیم که نقش زیادی در انتشار مفاهیم عاشورایی داشتند.
زارع با تأکید بر لزوم توجه هنرمندان و حمایت از هنرمندان و فعالان فرهنگی دغدغهمند در زمینه تولید آثار مرتبط با فرهنگ محرم تصریح کرد: امروز جامعه آماده دریافت آثار هنری است و میطلبد که با برگزاری این رویدادها، علاوه بر تولید آثار هنری ارزشمند و خلاقانه با محوریت مسائل ارزشی جامعه ایرانی-اسلامی، استعدادهای هنری در این زمینه نیز شناسایی شوند.