ش٫ آذر ۳ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های کشور

مهلت شرکت در هجدهمین جایزه شعر «خبرنگاران» تمدید شد

1 دقیقه خوانده شده
دبیرخانه‌ جایزه‌ کتاب سال شعر ایران به انتخاب «خبرنگاران» اعلام کرد: بنا به درخواست تعدادی از شرکت‌کنندگان مهلت شرکت در ۲ بخش رقابتی این رویداد تمدید شد.
مهلت شرکت در هجدهمین جایزه شعر «خبرنگاران» تمدید شد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از ایرنا؛ دبیرخانه‌ جایزه‌ کتاب سال شعر ایران به انتخاب «خبرنگاران»، چندی پیش فراخوان هجدهمین دوره‌ آن را با نکوداشت زنده یادان یدالله رؤیایی، محمدعلی اسلامی نُدوشن و احمدرضا احمدی، از برگزیدگان ادوار این جایزه که در ماه‌های گذشته از دنیا رفتند، منتشر کرد.

هجدهمین دوره‌ جایزه‌ کتاب سال شعر ایران به انتخاب «خبرنگاران»، همچون دوره‌های گذشته، در سه بخش اصلی «کتاب سال»، «ویژه» (شاعران بدون کتاب شعر) و «تجلیل» (از یک عمر فعالیت شعری)، با داوری جمعی از شاعران خبرنگار و فعال رسانه‌ در حوزه‌ فرهنگ و ادبیات، برگزار می‌شود.

در این دوره نیز بخش جنبی «پژوهش درباره‌ی شعر» که از سال گذشته به جایزه اضافه شده است، همچنان برقرار است؛ این دوره با موضوع: «شعر زنان ایران».

دبیرخانه‌ این دوره از جایزه‌ کتاب سال شعر خبرنگاران با دبیری علیرضا بهرامی، از شاعران و ناشرانی که در سال ۱۴۰۱ مجموعه شعر منتشر کرده‌اند، دعوت کرده است تا با توجه به این شرایط، در بخش کتاب سال جایزه شرکت کنند:

– کتاب در سال ۱۴۰۱ منتشر و در شناسنامه‌ آن درج شده باشد.

– چاپ اول و به زبان فارسی در ایران منتشر شده باشد.

– برگزیده‌ اشعار یا مجموعه‌ گروهی نباشد.

علاقه‌مندان به شرکت در این بخش، باید یا پنج نسخه از اثر خود را تا تاریخ ۳۰ دی‌ماه۱۴۰۲ به نشانی تهران، صندوق پستی۱۳۳۵۵۱۸۷، دبیرخانه‌ جایزه‌ کتاب سال شعر خبرنگاران، بفرستند، یا یک نسخه از کتاب خود را به همین نشانی بفرستند و در عین حال، فایل پی‌دی‌اف کتاب را در سایت «واشه» (سامانه‌ مدیریت جشنواره‌ها و رویدادهای ایران – سمجرا)، پس از ثبت‌نام، بارگذاری کنند:

علاقه‌مندان به شرکت در بخش «پژوهش درباره‌ شعر» نیز بدون هیچ‌گونه محدودیت در زمان انتشار اثر، کتاب پژوهشی با موضوع «شعر زنان ایران ایران» را به شرح و زمان‌بندی بالا (همانند کتاب‌های شعر) برای دبیرخانه‌ جایزه می‌توانند بفرستند.

همچنین این تمدید بخش ویژه‌ شاعران بدون کتاب هجدهمین دوره‌ی جایزه‌ شعر «خبرنگاران» را هم شامل می‌شود که فراخوان آن چندی پیش با گرامیداشت یاد شمس آقاجانی و شاپور جورکش که در ماه‌های گذشته از دنیا رفتند، منتشر شده بود.

شاعران مایل به شرکت در بخش ویژه که برای کشف استعدادهای شعری برگزار می‌شود، یعنی آن دسته از شاعرانی که در هر سنی، تاکنون مجموعه‌ شعر در ایران منتشر نکرده‌اند، آثار خود را با توجه به شرایط زیر – تنها – از طریق سامانه‌ «واشه» و نه نسخه‌ پرینت‌شده – برای شرکت در این رقابت می‌توانند بفرستند:

– شرکت‌کنندگان در این بخش نباید تاکنون (چه در سال‌های گذشته و چه در سال جاری) کتاب مجموعه‌ شعر در ایران منتشر کرده یا در نوبت نشر داشته باشند.

– شرکت علاقه‌مندانی که قبلا کتابی غیر از «مجموعه شعر» منتشر کرده‌اند، یا در دست انتشار دارند، در این بخش، منعی ندارد.

مجموعه‌ شعرها باید به زبان فارسی باشد.

– تعداد شعرها دست‌کم بین ‌ ۴۰تا ۵۰ قطعه بوده، یا تعداد صفحه‌های مجموعه‌ شعرها دست‌کم بین ۸۰ تا ۱۰۰ صفحه باشد.

– شعرها همگی در قالب یک فایل وُرد (قلم بی‌میترا دوازده) باشد. از فرستادن اثر در قالب فایل پی‌دی‌اف یا پرینت کاغذی از طریق پُست، پرهیز شود.

– در این بخش از جایزه‌ی شعر خبرنگاران، تنها آثاری در گردونه‌ رقابت قرار داده می‌شوند که تمامی ویژگی‌های بالا را رعایت کرده باشند.

– حضور در این بخش برای تمامی شاعران فارسی‌زبان داخل و خارج کشور، با هر ملیتی، آزاد است.

– گزیده آثار برگزیدگان این بخش، در کتاب سالیانه‌ این جایزه، منتشر خواهد شد و در صورت تمایل ناشران برای انتشار آثار برگزیدگان این بخش به‌صورت مجزا، دبیرخانه‌ جایزه با ایشان همکاری محتوایی خواهد داشت.

در این بخش نیز علاقه‌مندان تا ۳۰ دی‌ماه فرصت دارند که فایل وُرد شعرهای خود را در نشانی پنل جشنواره در سامانه‌ «واشه» (سامانه‌ مدیریت جشنواره‌ها و رویدادهای ایران – سمجرا)، پس از ثبت‌نام در همان‌جا، به‌ صورت الکترونیکی بارگذاری کنند.

علاقه‌مندان به شرکت در بخش «پژوهش درباره‌ شعر» نیز مقاله‌های خود را با موضوع شعر زنان ایران، از همین طریق می‌توانند بارگذاری کنند.

در دوره‌ هفدهم این جایزه، کتاب «رسوب غارنشینی در ژن» اثر حسن متین راد از مشهد در بخش کتاب سال و نیز کاظم سادات اشکوری در بخش یک عمر دستاورد شعری، برگزیده شدند. مهدیه رشیدی از فریدون‌کنار، عظیم مرادی از شیراز و فاطمه بیرانوند از خرم‌آباد نیز برگزیدگان بخش ویژه‌ شاعران بدون کتاب آن دوره از جایزه بودند.

لینک کوتاه: http://khabarnegaranvaresane.ir/?p=15051

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *