ی٫ آذر ۴ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های کشور

خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما برگزیده جشنواره کتاب و رسانه شد

1 دقیقه خوانده شده

در آیین پایانی جشنواره کتاب و رسانه که با حضور مسئولان و اهالی فرهنگ، نشر و رسانه در محل معاونت صدای رسانه ملی برگزار شد، خانم میترا لبافی خبرنگار خبرگزاری سازمان صدا و سیما به عنوان برگزیده دو بخش معرفی شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از  خبرگزاری صدا و سیما؛ در مراسم اختتامیه جشنواره کتاب و رسانه که با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و دست اندرکاران رسانه‌ها در ساختمان شهدای رادیوی سازمان صدا و سیما برگزار شده است، خانم میترا لبافی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در بخش ویژه دفاع مقدس برای گزارش ” مهاجر سرزمین آفتاب ” به عنوان برگزیده اول شناخته و در بخش رسانه‌های دیداری، شنیداری، گزارش خبری و موضوعی برای گزارش ” آژا کتاب ” از وی تقدیر شد.

آقای علی بخشی‌زاده معاون صدای رسانه ملی در این مراسم که با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ ایوب دهقان کار، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران؛ امیدعلی مسعودی، دبیر ، حسن خجسته رئیس هیئت‌داوران و جمعی از برگزیدگان برگزار شد، با اشاره به  مقوله کتاب در رادیو گفت: رادیو همواره فضای مناسبی را برای کتاب و کتاب‌خوانی فراهم کرده است  هدف از برگزاری این جشنواره نیز همین امر بود.

وی با بیان اهمیت کتاب و ارزش ان گفت: نزول کلام خدا در کتاب کریم قرآن، خود مبین این نکته است که کتاب مهم‌ترین عنصر در راهبرد فکری بشر است.

معاون صدا از راهبردهای معاونت صدا در حوزه کتاب سخن گفت و اظهارداشت: یکی از این راهبردها ترویج مطالبه کتاب‌خوانی در جامعه و کمک به توسعه و تبیین جامعه فرهنگی بر مبنای خانواده و کتاب است.

وی افزود: سیاست‌های رسانه ملی و رادیو مبتنی برافزایش نفوذ کتاب در میان خانواده‌ها، برجسته‌سازی نقش مطالعه در رشد و بالندگی جامعه، برجسته‌سازی جایگاه نخبگان و اندیشمندان در جامعه، استفاده از ساختارهای متنوع متناسب با مأموریت شبکه‌ها بوده است.

بخشی زاده تمرکز بر موضوعات خاص در حوزه کتاب را از اولویت‌های رادیو دانست و گفت: تأکید ما به برنامه‌سازان این است که به سبک زندگی ایرانی اسلامی‌با محوریت کتاب، اهمیت مطالبه در میان خانواده و مفاهیم مناسب با کودکان و نوجوانان توجه کنند.

وی با ارائه گزارشی از تعداد برنامه‌های رادیو با محوریت کتاب گفت: ۳۶ عنوان برنامه در هفته به کتاب می‌پردازد که ۲ هزارو ۲۹۹ دقیقه از برنامه‌های رادیو را شامل می‌شود.

بخشی زاده ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این جشنواره گفت: بحث کتاب همواره برای ما در اولویت است. از برگزارکنندگان این جشنواره تشکر می‌کنم که این فضا را برای ترویج کتاب‌خوانی فراهم کردند.

شناخت تاریخ و میراث ایران با کتاب

آقای محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این در آئین کتاب را بخش مهمی از هویت تمدن ایران دانست و گفت: ایران بدون کتاب برای بسیاری از مردم شناخته‌شده نیست.

وی یکی حفظ هویت ایران را از وظایف رسانه‌ها برشمرد و گفت: رسانه‌های مختلف دیداری، شنیداری و حتی رسانه‌های مجازی باید به این هویت تمدنی و آثار ارزشمند این هویت توجه کنند.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌بر لزوم شکوفایی تاریخ ایران تأکید کرد و گفت: رسانه‌ها به دلیل نقش فراگیری که دارند، نباید اجازه دهند هویت ایران در مسیر فراموشی قرار گیرد. وی با بیان اینکه رسانه‌ها خصوصاً رادیو باید به اشکال مختلف تاریخ و میراث ایران را زنده نگه‌دارندگفت: اگر از این میراث غفلت شود، از ایران غفلت شده است؛ البته توجه به تاریخ کشور، به معنای ماندن در تاریخ نیست. بلکه باید با پویایی در این مسیر گام برداریم و کتاب سرمایه‌ اصلی برای پیشرفت جامعه و پویایی آن است.

دکتر جوادی خاطرنشان کرد: مشکلی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، این است که نسل جوان نسبت به برخی از کتاب‌ها که ریشه در هویت ما دارد اطلاعاتی ندارد. وی افزود:  رسانه‌ها هم باید جوانان را با تاریخ ایران آشتی بدهند و هم  میراث تمدنی کشور را به بسیاری از جوانان که مهاجرت می‌کنند معرفی کنند تا حس خودباوری در آن‌ها شکل بگیرد.

وی در پایان از مشکلات صنعت نشر کشور و تولید کتاب یاد کرد و گفت: رسانه‌ها باید این مشکلات را رصد و شناسایی کنند تا امکان آسیب‌شناسی آن فراهم شود.

جایگاه ویژه رادیو در ارتقای فرهنگ مطالعه

آقای ایوب دهقان کار، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با بیان اینکه امسال چند برنامه ویژه ازجمله «جایزه ملی جلال» و جشنواره« نقد کتاب» برگزار شده است اعلام کرد: به‌زودی نمایشگاه مجازی کتاب تهران را برپا می‌کنیم که رسانه ملی و رادیو در همه این برنامه‌های نقش مهمی داشته ودارد.

دهقان کار بااشاره به مبحث کتاب و رسانه گفت: کتاب رسانه‌ای عمیق و ماندگار است اما به کمک رسانه به‌ویژه در شرایط کنونی نیاز ویژه داریم. وی با اشاره به استقبال مردم از کتاب و ارتقای سطح فرهنگ مطالعه مردم گفت: بخشی ازاین‌رویداد مرهون رسانه‌ها است که در این میان نقش اصلی و اساسی دارند و رادیو نیز در جایگاه ویژه این رسانه‌ها قرار دارد.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با اشاره به تعدد آثاری که امسال به جشنواره رسیده است گفت: حجم اثار رسیده  بیش از انتظار بود و گنجاندن بخش سواد رسانه‌ای به آن اعتباری ویژه بخشید که بیانگر توجه و دقت رسانه‌ها به آگاهی بخشی مخاطبان به‌ویژه در گستره فضای مجازی بود.

آقای دهقان کارابراز امیدواری کرد: با برگزاری این جشنواره در رسانه ملی شاهد تعامل هرچه بیشتر رسانه‌ها با کتاب، کتاب‌خوانی و فرهنگ مطالعه باشیم و رشد کیفی و ارتقاء فرهنگ کشور را مشاهده کنیم.

حضور چشمگیر مراکز استان‌ها در جشنواره کتاب

آقای امیدعلی مسعودی، دبیر نوزدهمین جشنواره کتاب و رسانه با اشاره به استقبال اصحاب رسانه از این جشنواره گفت: با وجود شرایط ویژه کشور امسال شاهد استقبال مخاطبان، خبرنگاران و اصحاب فرهنگ در مطبوعات و رسانه ملی بودیم.

وی افزود: در ۱۸ دوره گذشته برگزاری جشنواره کتاب و رسانه خبرنگاران این حوزه هر تعداد اثری که می‌خواستند، می‌توانستند، ارسال کنند اما در این دوره خبرنگاران با محدودیت ارسال سه اثر مواجه شدند اما بازهم استقبال از نوزدهمین دوره جشنواره کتاب و رسانه چشم‌گیر و باشکوه بود و نسبت به دوره گذشته، ۲۰ درصد افزایش داشت.

دبیر نوزدهمین جشنواره کتاب و رسانه فعالیت در حوزه کتاب و گسترش فرهنگ کتاب را کاری عاشقانه‌ دانست و گفت: ما نیز همچون علاقه‌مندان به این حوزه در سه ماه و نیم گذشته توانستیم تکلیف و کار بااهمیتی را که خانه کتاب بر دوش ما محول کرده بود را به سرانجام برسانیم و با بررسی آثار این مسیر فرهنگی را طی کنیم.

آقای مسعودی گفت: هزارو ۲۱۱ اثر به این دوره از جشنواره ارسال شد که از میان آن‌ها ۱۷ برگزیده و ۳۳ نفر شایسته تقدیر شدند.

وی تأکید کرد: اهالی رسانه در استان‌ها خصوصاً صدای مراکز استان‌ها فعالیت چشم‌گیری در این دوره از جشنواره داشتند و این حضور در استان‌های محروم بیشتر دیده ‌شد که جای قدردانی دارد.

رفاقت صمیمی رادیو و کتاب

آقای حسن خجسته استاد دانشگاه و رئیس هیئت‌داوران این جشنواره نیز ، با ابراز خرسندی از حضورش در رادیو گفت: بهتر است به نقش رادیو در سپهر رسانه بپردازیم و به نسبت آن با کتاب بیشتر دقت کنیم.

وی نزدیک‌ترین رسانه به کتاب را رادیو خواند و گفت: در میان رسانه‌های دیداری، شنیداری و رسانه‌های اجتماعی فقط رادیو است که از جنس کتاب مانده و همان تأثیر را روی مخاطب می‌گذارد.

خجسته امکان خیال‌پردازی را یکی از مشترکات میان رادیو و کتاب دانست و گفت: کتاب در تلویزیون یا دیگر رسانه‌های دیداری مفهوم واحدی را به مخاطب ارائه می‌دهد و راه تخیل را می‌بندد اما در رادیو شما با خیال خود پرواز می‌کنید و صدا، شمارا به دریافتی یگانه می‌برد که منحصر به خودتان است و شاید یک نفر دیگر با شنیدن آن صدا خیالی متفاوت داشته باشد و همین حس برای مخاطب ارزشمند است.

وی این امکان را در رسانه‌های اجتماعی و رسانه‌های نوین خیلی اندک و محدود توصیف کرد و گفت: ذات رسانه‌های نوین یعنی حداکثر سرعت با حداقل توقف، ازاین‌رو مطلقاً کار عمیقی صورت نمی‌گیرد.

معاون سابق صدا تصریح کرد: رادیو ظرفیت ممتازی در کتاب‌خوانی دارد و ذاتاً قادر است مروج کتاب‌خوانی باشد.

دکتر خجسته با اشاره به آخرین تحقیق درباره رابطه مخاطب و رادیو از رفاقت میان این دو سخن گفت و افزود: اگر از شنوندگان رادیو بپرسید چند شبکه رادیویی گوش می‌دهید اغلب بیش از سه شبکه نام نمی‌برند چراکه به شبکه‌های موردعلاقه‌شان وفادارند .. این اتفاق برعکس تلویزیون است و مخاطب شاید بیننده بیش از ده شبکه باشد.

رئیس هیئت‌داوران تصریح کرد: این همان رابطه‌ای است که در حوزه کتاب و مخاطب رخ می‌دهد. انس و الفتی که میان مخاطب و کتاب موردعلاقه‌اش شکل‌گرفته از جنس همین رفاقت است. ازاین‌رو جنس رادیو به کتاب نزدیک‌تر است.

در جشنواره ” کتاب و رسانه ” از میان ۱۲۱۱ اثر، ۱۷ اثر برگزیده شده اند که جزئیات آن به این شرح است:

رسانه های نوشتاری

*بخش تیتر

تندیس لوح معرفت و لوح سپاس جشنواره برای شهاب دارابیان از خبرگزاری ایبنا برای مطلب با تیتر  «قیام یک کتابفروشی در دل ستارخان»

تقدیر از زهرا جعفری از روزنامه فرهیختگان  برای مطلب با تیتر «بازار داغ قصه های درگوشی»

تقدیر از شیما دنیادار رستمی از خبرگزاری مهر برای مطلب با تیتر «احمدشاه مسعود؛ عشق یا نفرت؟»

*بخش گفت‌وگو

تندیس لوح معرفت و لوح سپاس  جشنواره  برای خداداد خادم  از خبرگزاری ایبنا برای مطلب با تیتر «برساخته‌های دروغینی که  دنیا را تکه‌تکه می‌کند»

تقدیر از محمد آسیابانی  از خبرگزاری مهر برای مطلب با تیتر  «مشروطیت و تاریخ کتمان شده/ روایتی غیرایدئولوژیک از اتابک و انقلاب»

تقدیر از  زهرا جعفری  از روزنامه فرهیختگان برای مطلب با تیتر  «باید سردار سلیمانی‌های فرهنگی  داشته باشیم»

تقدیر از حسام آبنوسی از روزنامه جام جم ( قفسه) برای مطلب با تیتر  «امیدوارم سال ۹۹ کسی نام فرزندش را کرونا نگذارد»

*یادداشت و مقاله مطبوعاتی

تندیس لوح معرفت و لوح سپاس جشنواره برای احسان رضایی از روزنامه اعتماد برای مطلب با تیتر «چنین گفت نجف»

تقدیر از منصوره رضایی از روزنامه جام جم برای مطلب با تیتر  «روایتی مردانه از تجربه ای زنانه»

تقدیر از پیمان طالبی از روزنامه جام جم برای مطلب با تیتر  «شاعر کوزه ها»

*مقاله و نقد تخصصی

تندیس لوح معرفت و لوح سپاس جشنواره  برای مهدی ابراهیمی لامع از فصلنامه نقد کتاب ادبیات و هنر برای اثر با تیتر  «پیش افتادن فرم از محتوا»

*کاریکاتور

هیات داوران در بخش کاریکاتور اثری را به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر معرفی نکرد.

*گرافیک کتاب

تقدیر از مهدی صفایی منش برای اثر با تیتر «عکس نوشت» در  havadaran_ketab

*طنز

تقدیر از مجتبی احمدی  از رسانه کرگدن برای مطلب با تیتر «دزدانِ کتاب‌سازِ تیراژفروش»

*خبر

تندیس لوح معرفت و لوح سپاس جشنواره برای محمد آسیابانی از خبرگزاری ایبنا برای مطلب با تیتر ​««ارسطو و فن شعر» در یازدهمین پله نشر ایستاد/ اساس هنر و جدال با افلاطون»

*گزارش

تندیس لوح معرفت و لوح سپاس جشنواره برای نفیسه اسماعیلی از خبرگزاری فارس برای مطلب با تیتر  «قاچاق سالانه بیش از ۵ میلیون نسخه کتاب در ایران/ پای یک خانواده در میان است»

تقدیر از زهره مسکنی از روزنامه آفتاب یزد برای مطلب با تیتر  «ادبیات بوی خمیردندان و صابون هم می‌دهد!»

خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما برگزیده جشنواره کتاب و رسانه شد

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *