ش٫ آذر ۳ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های کشور

جایگزینی هوش مصنوعی با برخی روزنامه‌نگاران در نشریه بیلد

1 دقیقه خوانده شده
روزنامه بیلد (Bild) آلمان، که پرفروش‌ترین روزنامه اروپاست، می‌خواهد تعدادی از وظایف مرتبط با سردبیری را به هوش مصنوعی واگذار کند.
جایگزینی هوش مصنوعی با برخی روزنامه‌نگاران در نشریه بیلد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از ویرگول؛ این روزنامه همچنین در حال سازماندهی مجدد کسب و کار نسخه‌ی منطقه‌ای خود است؛ یعنی به عنوان بخشی از برنامه‌ی کاهش هزینه ۱۰۰ میلیون یورویی جداگانه و فوری با هدف سودآوری دارد این کار را می‌کند که انتظار می‌رود باعث بیکاری تعداد زیادی از روزنامه‌نگاران بشود.

صاحب این رسانه یعنی Axel Springer SE، بزرگترین ناشر رسانه اروپاست که در ایمیلی به کارکنان اعلام کرد: «متاسفانه راه خود را از برخی همکارانش جدا می‌کند. همکارانی که وظایف آنان را در دنیای دیجیتال هوش مصنوعی یا فرآیندهای خودکار انجام می‌دهند.

طبق ایمیلی که روزنامه رقیب فرانکفورتر آلگماینه (FAZ) آن را دیده، آمده است که نقش برخی از «سردبیران، کارکنان تولید چاپ، دبیران، ویراستاران و دبیران عکس دیگر مانند امروز وجود نخواهد داشت».

این پیام پس از اعلامیه‌ای ماه فوریه‌‌ی ماتیاس دوپفنر، مدیرعامل شرکت منتشر می‌شود. این طور که مدیرعامل گفته این ناشر قرار است یک «شرکت رسانه‌ای کاملاً دیجیتال» باشد.

او پیش‌بینی می‌کند که هوش مصنوعی به زودی در «تجمیع اطلاعات» بهتر از خبرنگاران انسانی عمل کند و تاکید دارد تنها ناشرانی که «بهترین محتوای اصلی» را می‌سازند – مانند روزنامه‌نگاری تحقیقی و تحلیل‌گران زبده – زنده می‌مانند.

البته نشریه‌ی بیلد هیچ تخمین فوری ندارد برای تعداد مشاغلی که ممکن است در نهایت به دلیل هوش مصنوعی از دست برود.

اسپرینگر(Springer) اولین ناشر خبری نیست که به هوش مصنوعی نیم‌نگاهی دارد، بازفید (BuzzFeed) هم امسال اعلام کرد که قصد دارد از هوش مصنوعی برای «تقویت» محتوا و آزمون‌های آنلاین استفاده کند، در عین حال Daily Mirror و Daily Express در بریتانیا نیز استفاده از هوش مصنوعی را دارند محک می‌زنند.

ابزارهای هوش مصنوعی مانند ChatGPT می‌توانند از پیام‌های ساده کاربر، متن بسیار پیچیده‌ای بیرون دهند، از مقاله‌ها و برنامه‌های شغلی گرفته تا شعرها و آثار داستانی، اما پاسخ‌های آن گاهی نادرست یا حتی ساختگی‌اند.

ژورنال مردان و وب‌سایت فناوریCnet نیز از هوش مصنوعی برای تولید مقالاتی استفاده می‌کنند که بعدها توسط ویراستاران انسانی اسکن شده‌اند – اگرچه Cnet در ژانویه پذیرفت که پروژه محدودیت‌هایی دارد و بیش از نیمی از مقاله‌ها باید اصلاح شوند.

ماه آوریل، ناشران هفته‌نامه آلمانیDie Aktuelle سردبیر آن را پس از انجام یک «مصاحبه» با اسطور‌ه‌ی فرمول یک که کاملاً توسط هوش مصنوعی ساخته شده بود، اخراج کردند و از خانواده مایکل شوماخر عذر خواستند.

شوماخر ۵۴ ساله که قهرمان هفت‌ دوره‌ی مسابقات فرمول یک جهان است، از دسامبر ۲۰۱۳، در انظار عمومی دیده نشده است؛ منظور همان زمانی است که در یک حادثه اسکی در کوه‌های آلپ فرانسه دچار آسیب مغزی شدید شد. برای همین خانواده‌ی شوماخر علیه ناشران مجله اقدام قانونی کرده‌اند.

به گزارش روزنامه FAZ، شرکت Bild اعلام کرد که مایل به اخراج اجباری نیست و با کاهش تعداد نسخه‌های منطقه‌ای که چاپ می‌کند، تعداد کارکنان خبرنگار خود را حدود ۲۰۰ نفر (کمتر از ۱۰۰۰نفر) کاهش دهد. یعنی شرکت با کاهش ۶ نسخه منطقه‌ای خود، قصد دارد برای جلوگیری از اخراج اجباری، تعداد خبرنگاران خود را کاهش دهد.

این ایمیل را چهار مدیر ارشد روزنامه از جمله سردبیران ماریون هورن و رابرت اشنایدر امضا کرده‌اند. در نهایت می‌توان انتظار داشت اقدامات مشابهی در پرچمدار روزانه‌ی گروه اسپرینگر یعنی Die Welt انجام شود.

مدیرعامل فعلی Axel Springer SE پیشتر درباره‌ی تغییرات اساسی در کارکنان سازمان خود صحبت کرده‌ بود. به گفته‌ی او فروش سالانه از ۴.۵ میلیونی ۲۰ سال پیش به کمی بیش از ۱ میلیون پارسال رسیده است و این اقدام برای مدیریت عملکرد مالی نامناسب و رهایی از برخی رسوایی‌هاست.

این روزنامه بانفوذ که گزارش‌های هیجان‌انگیز و بسیار سیاسی آن اغلب با گزارش‌های سان در بریتانیا مقایسه می‌شود، در بحبوحه اتهاماتی که سعی در سرپوش گذاشتن بر رفتار نادرست جنسی و قلدری داشت، مجبور شد سردبیر سابق خود جولیان رایشلت را اخراج کند.

دوپفنر اوایل امسال پس از اینکه اسناد فاش شده نشان داد که او سعی کرده است از بیلد برای تأثیرگذاری بر انتخابات گذشته آلمان استفاده کند و نظرات شخصی خود را در مورد حمله به فعالیت‌های تغییرات آب و هوایی، اقدامات کووید و صدراعظم سابق آنگلا مرکل، به آن ارائه دهد، مجبور به عذرخواهی شد.

انجمن روزنامه‌نگاران آلمان (DJV) از طرح‌های اسپرینگر انتقاد کرده و هشدار داده است که کاهش مشاغل در بیلد «گاو شیرده‌ این گروه را سلاخی می‌کند». این کار «نه فقط اقدامی ضد اجتماعی نسبت به کارمندان، بلکه از نظر اقتصادی نیز بسیار احمقانه است».

منبع: https://www.theguardian.com/world/2023/jun/20/german-tabloid-bild-to-replace-range-of-editorial-jobs-with-ai

لینک کوتاه: https://khabarnegaranvaresane.ir/?p=13688

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *