توزیعکننده های روزنامهها در اردبیل نیازمند حمایت مدیریت شهری هستند
1 دقیقه خوانده شدهبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از ایسنا؛ رضا مؤذنی یکی از توزیع کنندگان روزنامههای سراسری و نشریات محلی در اردبیل در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه دکهداران در اردبیل شدیداً با مشکلات مالی روبرو هستند، گفت: در سال های گذشته عمده دلیل واگذاری دکهها و باجههای مطبوعاتی در اردبیل ارتزاق و امرار معاش گردانندگان آن بود اما اکنون با تصمیمات مدیران شهری مبالغ هنگفتی به عنوان عوارض سالانه اخذ میشود که معاش این قشر را دچار مشکل کرده است.
وی در مورد مبلغ بالای عوارض شهرداری دکهها افزود: دکهداری را داشتهایم که به دلیل هزینههای زندگی نتوانسته عوارض را پرداخت کند و به ناچار با دریافت تسهیلات نسبت به پرداخت عوارض شهرداری اقدام کرده است.
توزیع کننده روزنامههای سراسری و نشریات محلی در اردبیل با گلایه از اینکه عوارض شهرداری هر سال افزایش می یابد، ادامه داد: در مقابل عوارض پرداختی، دکهها و دکهداران هیچ خدماتی را دریافت نمیکنند.
مؤذنی تصریح کرد: در سال هایی که بیماری کرونا شدت داشت در سایر شهرها عوارض از دکهداران دریافت نشد، اما در اردبیل نه تنها تخفیفی داده نشد بلکه شاهد افزایش میزان مبلغ عوارض نیز بودیم.
این فعال حوزه مطبوعات ضمن اشاره به اینکه چندین خانواده با وجود داشتن فرزندان فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار از دکهها و باجههای روزنامهفروشی کسب روزی حلال کرده و ارتزاق میکنند، اظهار کرد: از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر اردبیل درخواست می کنیم نسبت به تخفیف مبالغ عوارض دکهها اقدام کنند.
رضا مؤذنی خاطرنشان کرد: عموم دکهداران فاقد بیمه حمایتی هستند و آینده شغلی مناسبی ندارند.
این چهره فرهنگی اردبیل در بخش دیگری از صحبتهای خود از نداشتن متولی مشخص در حوزه دکههای روزنامه فروشی خبر داد گفت: در هنگام بروز مشکل و مسئله برای فعالین دکهها و توزیعکننده ها متأسفانه کسی پاسخگو نیست.
وی به ضرورت انجام حمایت های لازم از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از دکهداران و توزیعکننده های مطبوعات اشاره کرد و گفت: امید داریم مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد استان اردبیل که شخصی فرهنگی و ادبی است به درخواست ها و مسائل دکهداران توجه ویژهای داشته باشد.
مؤذنی همچنین از محل توزیع روزنامههای سراسری و نشریات محلی استان واقع در میدان عالی قاپو خبر داد و تصریح کرد: یکی از بزرگترین مشکلات توزیع روزنامه در اردبیل نبود مکان مناسب می باشد و محل فعلی در شأن مطبوعات استان نیست.
رضا مؤذنی در بخش دیگری از گفتگوی خود با بیان اینکه ۶۰ دکه در سطح شهر اردبیل فعال است، اظهار کرد: دکهداران متأسفانه همکاری لازم برای فروش نشریات سراسری و محلی را ندارند و دستگاه دولتی مشخصی هم برای مکلف کردن آنها جهت روزنامه فروشی و بازرسی نامحدود فعال نمی باشد.
توزیعکننده مطبوعات استان بیان کرد: گرانی کاغذ و نبود حمایت دولتی و فضای مجازی عرصه را بر نشریات مکتوب تنگ کرده و متأسفانه تیراژ ارسالی روزنامههای سراسری به استان نسبت به سال های قبل شدیداً کاهش داشته است.
لینک کوتاه: https://khabarnegaranvaresane.ir/?p=13487