برگزاری نشست آموزشی «پاسداشت زبان فارسی در رسانهها»
1 دقیقه خوانده شدهنشست آموزشی «پاسداشت زبان فارسی در رسانه ها» به همت خانه مطبوعات و رسانه های استان البرز و با مشارکت معاونت فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، سازمان بسیج رسانه استان البرز و موسسه فرهنگی هنری فرهنگ شهر سایه برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه؛ این نشست آموزشی این نشست به مناسبت سالروز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی و با حضور جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه استان البرز روز سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۰ الی ۱۲ در سالن گفتگوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز برپا شد.
گفتنی است حکیم ابوالقاسم فردوسی شاعر بزرگ و مشهور ایرانی است که روز ۲۵ اردیبهشت در تقویم ایران روز بزرگداشت فردوسی نامگذاری شده است. فردوسی شاعر بزرگ حماسه سرای ایران است که اثری جاودانه در ادبیات ما خلق کرده است. در فرهنگ و ادب پارسی این شاعر گران قدرجایگاه والا و تاثیرگذاری دارد تا جایی که در تقویم ملی ایران روزی را به نام این شاعر نام گذاری کرده اند. حکیم ابوالقاسم حسن پور علی توسی (طوسی) مشهور به فردوسی (نزدیک به سال ۳۱۹ تا ۳۹۷ هجری خورشیدی) در دامنه توس خراسان دیده به جهان گشود. پدر او از دهقانان ثروتمند توس بود. دهقانان صاحب نوعی اشرافیت ارضی در دوره ساسانیان بودند که یکی از طبقات اجتماعی فاصل میان طبقه کشاورزان و اشراف درجه اول را تشکیل می دادند. فردوسی از کودکی به کسب علم و دانش می پرداخت و به خواندن داستان هم علاقه مند شد. او پیرو دین اسلام بود و به پیغمبر اسلام (ص) و امامان شیعه عشق می ورزید. فردوسی در طول دوران زندگی اش اثری خلق کرد که تاثیرگذاری آن در فرهنگ و تاریخ ادبیات ایران از هزاران کتاب فراتر است. شاهنامه فردوسی اثری منظوم با بیش از ۶۰ هزار بیت است.درون مایه شاهنامه بر اساس آزادخواهی و آزادگی مردم ایران است و به سه دوره اساطیری، پهلوانی و تاریخی تقسیم می شود. این کتاب توسط بنداری اصفهانی در سال ۶۰۱ خورشیدی برای اولین بار به عربی ترجمه شد و پس از آن افراد دیگری آن را به زبان های دیگر برگرداندند. اهمیت شاهنامه تنها به دلیل وجهه ادبی این اثر نیست؛ بلکه این اثر شناسنامه ای مکتوب از اجداد ایرانیان است.
خبرنگار: فرناز قنبری
لینک کوتاه: http://khabarnegaranvaresane.ir/?p=16612