ج٫ آذر ۲ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های کشور

بایدهایی برای خبرنگاری

1 دقیقه خوانده شده
پروردگار متعال، انسان را با ماهیّتی اجتماعی آفریده است. شاید بتوان ادّعا کرد از زمانی که بشر به تدریج، گرد هم آمدن برای زندگی گروهی را آغاز کرد کم کم، ارتباط با هم‌نوعان، به رفتاری دایمی در زندگی‌اش تبدیل شد و همه آنانی که سهمی در برقراری این روابط و پایدار نگه داشتن آن‌ها داشتند نقشی همسان با نقش خبرنگاران کنونی را ایفا نمودند.
بایدهایی برای خبرنگاری

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از شمالغرب؛ به پندار من امروزه، خبر به بخشی از زندگی مردم تبدیل شده و به تبع آن، حرفه خبرنگاری نیز اعتبار و حسّاسیت بیشینی یافته بنابراین، خبرنگار واقعی باید متوجّه باشد یکی از بایدهای حیاتی برای حفظ این اعتبار، صداقت و راست‌گویی است زیرا هر رویکردی غیر از این، به کم رنگ شدن ارزش‌ها در جامعه و از دست دادن اعتماد مردم منجر خواهد شد پس باید خبرهایی که می‌نویسد عاری از افزودنی‌های نادرست باشند تا بتواند سرمایه بزرگ رضای خداوند و اعتماد مردم را به دست آورد که به قول فردوسی :
“ خنک در جهان مرد برتر منش
که پاکی و شرمست پیرامنش”
در قرآن مجید، راست‌گویی از اوصاف حضرت حقّ به شمار رفته است. این صفت از خصایص پیامبران هم بوده و همه می‌دانیم راست‌گویی و درست‌کاری پیامبر گرامی اسلام (ص ) تا اندازه‌ای بود که حتّی در سال‌های قبل از بعثت، مردم به ایشان لقب “امین”داده بودند. آیاتی مانند آیه‌های ۴۱ “ ابراهیم را در کتاب (قرآن) بیان کن که اوبسیار راست‌گو و نبی بود” و ۵۶ سوره مبارک مریم “ادریس را در کتاب(قرآن) بیان کن که او بسیار راست‌گو و نبی بود“ هم از پای‌بندی عملی انبیای برحقّ الهی به این مهمّ حکایت دارند.
پروردگار عالمیان در کنار تاکید به راستی، از یک سو نتیجه و پاداش مزیّن شدن به این ویژگی را مثلا در بخشی از آیه ۲۴ سوره احزاب “ تا خداوند، صادقان را به خاطر صدقشان پاداش دهد … “ و یا درقسمتی از آیه ۱۱۹ سوره مبارک مائده”… امروز، روزی است که راستی راست‌گویان به آنان نفع و سود می رساند…”بیان فرموده و از سوی دیگر، در مواردی چون آیه سوم سوره زمر “ …در حقیقت، خدا کسی را که دروغ‌پرداز کفر پیشه است، هدایت نمی‌کند” عاقبت ناراستی و دروغ‌گویی را گوشزد نموده و حتّی در آیه ۲۲۲ سوره شعرا از این نکته قابل تامّل که “شیاطین، بر هر دروغ‌زن گناه‌کاری فرود می‌آیند” پرده برداشته است تا حجّت بر همگان تمام شود.
خبرنگار واقعی، در کنار رعایت راستی و پرهیز از هرگونه بی‌اخلاقی، باید بتواند با ژرف‌کاوی و باریک‌بینی از جایگاه یک کارشناس به مسائل نگاه کند و صد البتّه، ظرایفی چون بی‌باکی‌، توانایی تشخیص ارزش‌های خبری و آشنایی کافی با اصول درست‌‍‌نویسی هم از بایدهایی هستند که او را در جریان‌سازی سازنده و اثربخشی در افکار عمومی، یاری خواهند کرد.
۱۷ مرداد که به عنوان روز خبرنگار نامیده شده، فرصتی است تا در راستای تخصّصی‌تر کردن این حرفه در استان‌مان بکوشیم چرا که تاریخ درخشان دیارمان و ضرورت صیانت از زحمات پیشینیان که با امکانات اندک، مبادرت به فعّالیّت‌های خبری و مطبوعاتی در منطقه نموده‌اند توقّعات مخاطبان ما را به حقّ، بالابرده و انتظار می‌رود کار رسانه‌ای در اردبیل با استانداردهای لازم، همراه و دست‌کم در شاخص‌هایی با رسانه‌های برتر ملّی پهلو زند.
تعدّد رسانه‌های مکتوب در استان اردبیل، زمینه را برای شناسایی و شکوفا کردن استعدادها فراهم کرده که امید است با همّت مبادی مرتبط و با حدّاقلّ قدردانی از تلاش‌های همه آنانی که در گرمای تابستان‌ها و سرمای زمستان‌ها از دل و جان، برای فرهنگ استان ماکوشیده‌اند، شاهد توفیقات بزرگ‌تر در این حیطه با تربیت و بهره‌گیری از خبرنگارانی حرفه‌ای‌تر و اخلاق‌مدارتر باشیم.
🔺محمدرضا نوذریان
✅نویسنده و عضو سرای اهل قلم
چاپ شده در شماره ۱۱۵ شمالغرب

لینک کوتاه: http://khabarnegaranvaresane.ir/?p=17697

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *