ج٫ آذر ۲ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های کشور

انتشار فراخوان سومین دوره جایزه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران

1 دقیقه خوانده شده
انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران با انتشار فراخوان سومین دوره جایزه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران با عنوان (چراغ) را برگزار می‌کند.
انتشار فراخوان سومین دوره جایزه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه؛ در این فراخوان از همه روزنامه‌نگاران فعال در رسانه‌های رسمی اعم از مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری مجوزدار دعوت شده است تا با توجه به اهداف و قالب‌های اعلام شده، در سایت انجمن به نشانی  https://tpja.ir/festival  ثبت‌نام کنند و آثار ارسالی به جشنواره نیز باید در فاصله زمانی ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۲ تا ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۳ در مطبوعات و رسانه‌های دارای مجوز رسمی، منتشر شده باشند.

گفتنی است  گزارش خبری مکتوب، گزارش غیرخبری مکتوب، مصاحبه و میزگرد مکتوب، گزارش‌ ویدئویی خبری، گزارش ویدئویی غیرخبری، تک عکس خبری، طرح و کاریکاتور، چراغ حقیقت در بخش ویژه، تحولات خاورمیانه (تحلیل اقدامات رژیم اسرائیل در منطقه و ابعاد حقوقی، اجتماعی و سیاسی آن) و روزنامه‌نگاری تخصصی و پیگیرانه و راستی‌آزمایی اخبار از جمله رشته‌های این جشنواره به شمار می رود.

لازم به توضیح است  هر شرکت‌کننده می‌تواند در دو بخش و در هر بخش با یک اثر ثبت‌نام کند و شرکت‌کنندگان در بخش ویژه (چراغ حقیقت) می‌توانند در یکی از رشته‌های این بخش حداکثر با ثبت ۴ اثر (گزارش، گفت‌وگو و مقاله تحلیلی) ثبت‌نام کنند. همچنین آثار فاقد نام نویسنده یا دارای نام نویسنده مستعار در صورت راهیابی به مرحله نهایی باید تاییدیه کتبی (مهر و امضاء) مدیرمسئول رسانه برسند و دبیرخانه جشنواره هم از دریافت آثار از طریقی به جز نشانی اعلام شده در فراخوان اجتناب می‌کند. در بخش چندرسانه‌ای آثاری داوری می‌شوند که به صورت اختصاصی در بخش آنلاین رسانه تولید شده باشند و در صورتی که در هر یک از قالب‌های جشنواره کمتر از ۲۰ اثر به دبیرخانه ارسال شود، آن بخش از فرایند داوری حذف می‌شود. همچنین دبیرخانه آثاری که خارج از مقررات، ارسال شده باشند را پیش از مرحله داوری حذف می‌کند و اعضای هیئت داوران جشنواره هم با نظرخواهی از روزنامه‌نگاران باسابقه و خوشنام انتخاب می‌شوند. در ضمن دبیر هیئت داوران به زودی معرفی شده و سایر اعضای تیم داوری در روز اختتامیه جایزه معرفی خواهند شد. شاخص‌های مورد نظر داوران برای نمره‌دهی هر اثر پیشاپیش اعلام می‌شود. نمره کلی هر اثر مجموع نمره‌های اثر از نظر شاخص‌های یادشده خواهد بود و  هر داور در مرحله نخست داوری از نتیجه کار سایر داوران بی‌اطلاع خواهد بود. آثاری که بالاترین نمره‌ها را کسب کرده‌اند در جلسات مشترک هیأت داوران هر بخش مورد بررسی نهایی قرار می‌گیرند. همچنین دبیر جایزه در هر دوره فرآیند کلی امور را مدیریت می‌کند و فاقد حق رای در بخش داوری است و اعضای هیأت مدیره و بازرسان انجمن در جایزه شرکت نمی‌کنند. امکان شرکت دادن مطالب یا محتواهایی که توسط دو نفر یا بیشتر تولید شده‌اند وجود دارد. در صورت برگزیده شدن این آثار، جایزه نقدی میان صاحبان آثار تقسیم می‌شود و در حال حاضر و تا اطلاع بعدی عضویت در انجمن صنفی روزنامه‌نگاران شرط شرکت در جایزه نیست.

همچنین در این فراخوان آمده است: «گزارش خبری» (مکتوب و غیرمکتوب) آن دسته از گزارش‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و… است که درباره رویدادهای روز (همایش‌ها، حوادث و…) در رسانه‌ها منتشر شده و ارزش‌ خبری «تازگی» و پاسخ به سوال «چه‌چیز» در آنها برجسته است.« گزارش غیرخبری» (مکتوب و غیرمکتوب) آن دسته از گزارش‌های اجتماعی، اقتصادی، هنری، فرهنگی، ورزشی و… که به صورت تحلیلی، توصیفی و… تهیه شده‌اند. در این گزارش‌ها پاسخ به سوال «چرایی وقوع رویداد» برجسته است و سرعت انتشار درباره آنها اولویت ندارد. در بخش طرح و کاریکاتور علاوه بر آثار رایج، سایر آثار در قالب «اینفوگرافیک»، «طرح جلد» و… هم پذیرفته می‌شوند. داوری آثار اینفوگرافیک در هر دو بخش تولید محتوا و گرافیک صورت می‌گیرد و جایزه هیات داوران به اثری اعطا می‌شود که هر دو زمینه از کیفیت بیشتری نسبت به سایر آثار برخوردار باشد. بنابراین در این بخش «تولیدکننده محتوا و طراح» به عنوان صاحبان آثار شناخته می‌شوند. در بخش ویژه و حوزه «تحولات خاورمیانه» روزنامه‌نگاران می‌توانند حداکثر دو اثر خود اعم از گزارش، گفت‌وگو و تحلیل رسانه‌ای درباره اقدامات رژیم اسرائیل در منطقه و ابعاد حقوقی، اجتماعی و سیاسی آن را ارسال کنند. منظور از «روزنامه‌نگاری تخصصی و پیگیرانه» کوشش خبرنگاران برای انتشار مداوم محتواهای خبری و تحلیلی درباره یک سوژه مشخص است. در این بخش خبرنگاران می‌توانند آثار خود را که در دو سال گذشته منتشرشده است، ارسال کنند. منظور از «راستی‌آزمایی اخبار» آن دسته از گزارش‌ها و محتواهای رسانه‌ای است که با هدف سنجش درستی یک یا چند خبر مشخص منتشر شده‌اند یا پیامدهای انتشار برخی اخبار جعلی را تحلیل و بررسی کرده‌اند.

شایان ذکر است آخرین مهلت ارسال آثار: ۵ آذرماه ۱۴۰۳ بوده و  تاریخ برگزاری اختتامیه هم از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام خواهد شد.

خبرنگار: الناز قنبری

لینک کوتاه: http://khabarnegaranvaresane.ir/?p=18932

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *