ش٫ آذر ۳ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های کشور

خبرنگاری، سابقه‌ای جعلی برای برخی داوطلبان انتخابات شوراهای لرستان

1 دقیقه خوانده شده
این روزها در کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرام منتسب به برخی از داوطلبان شوراهای شهر و روستا، عناوین مربوط به خبرنگاری و روزنامه نگاری و حتی منتقد رسانه ای دیده می‌شود در حالیکه جامعه خبری لرستان از وجود چنین افرادی بی‌اطلاع است.
خبرنگاری، سابقه‌ای جعلی برای برخی داوطلبان انتخابات شوراهای لرستان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از ایرنا؛ فعالانی که همواره از حقوق اصناف و اقشار مختلف دفاع کرده اند و در مواردی نیز تخلفات افراد مختلف را برملا کرده اند این روزها، شان رسانه ای آنها قربانی فرصت طلبی و سواستفاده افرادی شده است که شاید حتی با الفبای ابتدایی کار رسانه ای و خبر آشنایی ندارند.

افرادی که شاید در خلاهای قانونی و یا بدون ترس از قانون موجود سوابق خود را با عناوین پر رنگ و لعاب رسانه ایی کادوپیچ کرده و به مردم معرفی می کنند در حالیکه این افراد برای فعالان رسانه ای استان ناشناس هستند.

فعالان رسانه ای استان در همه بزنگاهها تلاش خستگی ناپدیری داشته اند، با وجود سختی های مادی و معنوی برای اعتلای استان قلم زده اند و تصاویر مختلفی ثبت کرده اند اما این روزها به راحتی تلاش های آنان در رزومه افرادی دیده می شود که قرار است به عنوان قانونگذاران پارلمان شهری و روستایی و خدمتگزار مردم باشند اما از همین ابتدای کار نقض قانون و عوامفریبی را پیش گرفته اند.

این افراد اگر کمترین آگاهی در خصوص ملزومات کار خبرنگاری و روزنامه نگاری می دانستند و اعتقادی به تخصصی بودن این حرفه داشتند اینگونه به راحتی سرفهرست سوابق خود را با این عناوین مزین نمی کردند.

شاید از دیدگاه جامعه شناختی بتوان دلیل این امر را مقبولیت و محبوبیت خبرنگاران و روزنامه نگاران در میان عموم مردم دانست چراکه این افراد با تسلط بر وقایع و گاهی اطلاع از پشت پرده های اتفاقات گوناگون تلاش می کنند واقعیت را برای مردم و مسوولان آشکار سازند و به نوعی مطالبه گری و شفاف سازی دست می زنند که این ویژگی ها موجب شده است داوطلبان شوراها خود را از اهالی قلم معرفی کنند.

البته توهم دیگری که موجب این اقدام داوطلبان شده این است که برخی از آنها کانال های تلگرامی یا واتساپ را مدیریت می کنند و به اصطلاح (ادمین) آن کانال ها هستند، کانال هایی که بعضا تعدادا اعضای آن واقعی نیست و خریداری شده است که به دلیل حضور سلایق مختلف در آن، پست  و مطالب متنوعی هم بارگزاری می شود، همین هم موجب می شود داوطلب مدیر کانال خود را مطالبه گر و خبرنگار بداند و البته در سوابق خود مدیریت کانال فلان و فعال رسانه ای اشاره کند.

تخلفات سوابق دروغین گزارش می شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در این باره به ایرنا می گوید: به مراکز و مراجع استعلام صلاحیت ها اعلام کرده ایم چنانچه فردی در تبلیغات خود عناوینی همچون نویسنده، خبرنگار یا هنرمند را درج کند از این اداره کل استعلام بگیرند.

احمدحسین فتایی اظهار داشت: در مواردی هم امکان دارد رقبای این افراد برای درج سوابق دروغین به عنوان شاکی از آنها شکایت کنند که در این صورت روند بررسی سوابق داوطلبان در خصوص ادعای آنها سرعت بیشتری خواهد گرفت و به مراجه استعلام چهارگانه نیز ارجاع داده می شود.

وی با بیان اینکه مواردی از این قبیل را در صفحات مجازی تلگرام و اینستاگرام مشاهده کرده است ادامه داد: برخی از این افراد هیچگونه سابقه ای در خصوص فعالیت رسانه ای و خبری ندارند اما متاسفانه در رزومه کاری خود قید کرده اند که باید به سرعت اصلاح کنند در غیراینصورت تخلف آنها به مراجع ذیصلاح گزارش می شود.

داوطلبی که از خبرنگاری فقط یک کارت دارد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: برخی از این افراد کارت خبرنگاری هم دارند اما هیچگونه سوابق و رزومه ای در فعالیت رسانه ای ندارند که اینها ریشه در اشتباهات گذشته دارد.

فتایی توضیح داد: در مقطعی ۲۰۰ تا ۳۰۰ کارت خبرنگاری در استان صادر و توزیع شده است در حالیکه هیچگونه تاریخچه و مدرکی در خصوص صدور این کارت ها در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی موجود نیست و ما نمی دانیم این افراد چه کسی و کجا هستند مگر اینکه در مواردی مانند انتخابات، از این کارت برای سابقه رزومه خبرنگاری استفاده کنند.

وی ادامه داد: کارت این افراد شماره دبیرخانه و مهر معتبر دارد در حالیکه هیچگونه اطلاعاتی در ادارات ارشاد ندارند.

وی تصریح کرد: هنوز به طور رسمی وارد فضای تبلیغات انتخاباتی نشده ایم اما چنانچه در مهلت قانونی انتخابات با این افراد مواجه شویم و عدم فعالیت رسانه ای آنها حتی با وجود داشتن کارت خبرنگاری، محرز شود اقدام قانونی صورت می گیرد و موظف به حذف این سابقه از رزومه خود می شوند.

داشتن کارت خبرنگاری، موید فعالیت رسانه ای نیست

مدیرعامل خانه مطبوعات و خبرگزاری های لرستان نیز با تایید اینکه برخی داوطلبان ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای استان رزومه خبرنگاری و روزنامه نگاری را خلاف واقع برای خود عنوان کرده اند اظهار داشت: تنها اکتفا کردن به کارت، تحت هر عنوانی کافی نیست.

محمدناصر بهاری افزود: برخی از این افراد که دارای کارت خبرنگاری هستند به دلیل اینکه مورد تایید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه مطبوعات نیستند، تحت هر عنوان رسانه ای شناخته نمی شوند و نباید در تبلیغات خود به این رزومه اشاره کنند.

هر گردی گردو نیست!

وی گفت: برخی نیز حتی کارت خبرنگاری ندارند و شاید در مواردی خاص در صفحه ای از یک رسانه مکتوب یادداشت یا مطلبی درج کرده باشند که این هم به عنوان سابقه خبرنگاری و روزنامه نگاری محسوب نمی شود.

بهاری افزود: افرادی هستند که قبل از انتخابات از طریق آشنایان و یا پرداخت مبالغی یک یا ۲ مطلب را به نام خود در برخی مطبوعات به چاپ رسانده باشند که حتی مشخص نیست، مطلب منتشر شده به قلم خودشان یا اجاره ای بوده است.

وی تصریح کرد: بنابراین افرادی که کارت خبرنگاری  و سوابقی در ارشاد ندارند به هیچ عنوان فعال رسانه ای، روزنامه نگار و خبرنگار نیستند و درج این عناوین در سوابق انتخاباتی شان پیگرد قانونی دارد، حتی افرادی هم که کارت دارند اما شناخته شده نیستند و فاقد تاییدیه نهایی خانه مطبوعات و ارشاد باشند بازهم خبرنگار محسوب نمی شوند و ممکن است خانه مطبوعات لرستان اسامی این افراد را منتشر و علنی کند.

تشکیل شورای انتظامی خانه مطبوعات لرستان

مدیرعامل خانه مطبوعات و خبرگزاری های لرستان همچنین گفت: شورای انتظامی این نهاد با حدود کمتر از ۱۰ نفر در حال شکل گیری است و بنابر شرح وظایف، قابلیت برخورد با افراد متخلف و مدعی خبرنگاری و روزنامه نگاری را دارد.

بهاری افزود: چنانچه ثابت شود فردی بدون سوابق کاری و استانداردهای لازم، کارت خبرنگاری دریافت کرده باشد مورد پیگیرد این شورا و خانه مطبوعات قرار می گیرد و به زودی نیز بیانیه ای در این خصوص منتشر خواهد شد.

وی ادامه داد: خبرنگاری، روزنامه نگاری، یادداشت نویس، تایپیست، ستون نویس، سردبیر، خبرنگار افتخاری و عناوین دیگر تعاریف مخصوص به خود را دارد و هر داوطلبی نمی تواند از این عناوین در تبلیغات خود استفاده کند چراکه باید صلاحیت لازم را بر اساس قوانین و اساسنامه خانه مطبوعات داشته باشد.

حمایت خانه مطبوعات لرستان از خبرنگاران داوطلب انتخابات

مدیرعامل خانه مطبوعات و خبرگزاری های لرستان همچنین گفت: این خانه یک نهاد صنفی است و اعلام حمایت آن از خبرنگاران واقعی در عرصه انتخابات ممنوعیت ندارد.

بهاری اظهار داشت: بر همین اساس خانه مطبوعات لرستان از خبرنگاران نام آشنا و موفقی که در ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای لرستان داوطلب شده اند حمایت می کند.

وی تاکید کرد: در عین حال اجازه نمی دهیم افرادی با سواستفاده از حوزه رسانه ای استان نسبت به همکاران رسانه ای بی حرمتی کرده و شان رسانه را خدشه دار کنند.

وی گفت: داوطلبانی که ادعای کار خبری و رسانه ای دارند باید دارای سوابق بیمه ای و مطالب و فعالیت مستمر در پایگاه های خبری، مطبوعات و خبرگزاری های استان باشند در غیر اینصورت باید این عناوین را از سوابق خود برای تبلیغات حذف کنند.

این اظهارات در حالی است که جامعه خبری و رسانه ای لرستان نیز به طور قاطع یقین دارند این افراد به هیچ عنوان از صنف آنها نیستند، نسبت به درج سوابق دروغین در رزومه داوطلبان اعتراض دارند و خواستار برخورد قاطع با این افراد هستند.

سوابق دروغین داوطلبان به فرمانداری ها اطلاع داده شود

رییس ستاد انتخابات لرستان نیز با انتقاد از درج سوابق غیرواقعی در کارنامه داوطلبان شوراهای اسلامی می گوید: در وهله اول هرگونه تبلیغات توسط داوطلبان شوراهای اسلامی شهر و روستا در حال حاضر ممنوع و غیرقانونی است.

محمود ثمینی به ایرنا گفت: این افراد هنوز توسط هیات های اجرایی و نظارت بر انتخابات تایید صلاحیت نشده اند بنابراین انجام هرگونه تبلیغات توسط آنها منع قانونی دارد.

وی ادامه داد: انجام تبلیغات در زمان فعلی ممنوع است حال اینکه افرادی علاوه بر ارتکاب این تخلف، اقدام غیرقانونی دیگری مبنی بر درج سوابق جعلی و دروغین دارند و موجب گمراهی مردم در انتخاب اصلح می شوند.

وی اظهار داشت: افرادی که ادعای سابقه خبرنگاری یا روزنامه نگاری دارند باید مستندات لازم در این خصوص را به هیات های اجرایی ارائه دهند و پس از تایید نهایی در زمان قانونی نسبت به تبلیغات و ارائه رزومه خود اقدام نمایند.

ثمینی گفت: فرمانداران روسای هیات های اجرایی شهرستان ها هستند و درج سابقه دروغین خبرنگاری در رزومه برخی داوطلبان، باید توسط افراد آگاه به فرمانداری ها و بخشداری ها اطلاع داده شود.

رییس ستاد انتخابات لرستان تصریح کرد: افرادی که سوابق دروغین خبرنگاری و روزنامه نگاری در کارنامه کاری خود درج کرده اند یا تذکرهای لازم را دریافت می کنند و یا ممکن است در نهایت توسط هیات نظارت رد صلاحیت شوند.

یکهزار و ۴۸۳ نفر داوطلب شرکت در ششمین دوره انتخابات شورا اسلامی شهرهای لرستان شده اند و هشت هزار و ۱۳۴ نفر برای حضور در انتخابات شوراهای روستایی این استان ثبت نام کرده اند.

خبرنگاری، سابقه‌ای جعلی برای برخی داوطلبان انتخابات شوراهای لرستان

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *