پ٫ دی ۲۰ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های کشور

دولتی که داعیه محیط زیست دارد از خبرنگار این حوزه شکایت نمی کند

1 دقیقه خوانده شده
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز تاسف از شکایت اخیر سازمان حفاظت محیط زیست علیه خبرنگار منتقد شکار گفت: اصولا شکایت از خبرنگاران در سراسر جهان اقدامی مذموم است و طرح شکایت علیه یک خبرنگار محیط زیست از جانب دولتی که داعیه محیط زیستی بودن دارد دور از انتظار.
دولتی که داعیه محیط زیست دارد از خبرنگار این حوزه شکایت نمی کند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از اعتدال؛ خبرگزاری قوه قضائیه طی گفت‌وگویی با رئیس فراکسیون محیط زیست، موضوعاتی مانند اقدامات مجلس دورازدهم درباره آلودگی هوا، پیگیری طرح منع حیوان‌آزاری و ممنوعیت ۵ساله شکارفروشی، قطع بلوط‌های دنا، عملکرد نامطلوب سازمان محیط زیست در حوزه حیات وحش و طرح شکایت این سازمان علیه یک خبرنگار را مورد بررسی قرار داد.

سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس، درباره اقدامات مجلس دوازدهم در رابطه با رفع آلودگی هوا به میزان گفت: به منظور بررسی موضوع آلودگی هوا، نشست‌های بسیاری را در کمیسیون کشاورزی، کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی و کمیسیون اصل ۹۰ برگزار کرده و عملکرد تمامی دستگاه‌هایی که در این حوزه تکلیف داشتند را مورد بررسی کارشناسی قرار دادیم. سپس آنها را به تفکیک فراخواندیم و از آنها علت عمل نکردن به وظایفشان را جویا شدیم.

وی افزود: با توجه به بررسی‌های انجام شده و گزارش‌هایی که از دیوان محاسبات کشور و مرکز پژوهش‌های مجلس دریافت کردیم به این نتیجه رسیدیم که اغلب دستگاه‌های مربوطه در عمل به تکالیفشان قصورهای بسیاری داشته‌اند که در برخی موارد علت این قصور را عدم برخورداری از بودجه کافی عنوان کردند اما در بسیاری موارد، این کوتاهی‌ها با بودجه ارتباطی نداشته و ناشی از عدم اتخاذ تصمیمات مدیریتی در راستای اجرای قانون بودند و یا بی‌توجهی به اولویت‌هایی که باید در دستور قرار می‌گرفتند. به عنوان مثال با توجه فرسایشی که در برخی نیروگاه‌ها وجود داشته و بازدهی آنها را پایین می‌آورد باید در این بخش سرمایه‌گذاری صورت می‌گرفت اما نگرفت.

رفیعی اضافه کرد: نهایتا نامه‌ای مبنی بر لزوم اعمال ماده ۲۳۴ آیین‌نامه داخلی پارلمان در خصوص دستگاه‌هایی که در این زمینه بیشترین ترک فعل را داشتند تنظیم کردیم. این نامه تا کنون به امضای تعداد قابل توجهی از نمایندگان رسیده و در قوه قضاییه در دست پیگیری قرار دارد.

نماینده تهران، ضمن ابراز خرسندی از توقف کامل صید ترال در آب‌های جنوبی کشور گفت: خوشبختانه به دنبال تلاش‌ها و جلساتی که برگزار شد، سرانجام، صید ترال به مدت ۲ سال ممنوع و شروع مجدد آن مشروط به پایش و ارزیابی ذخایر آبزیان شد؛ ذخایری که قطعا طی دو سال، احیا نخواهند شد.

رفیعی درباره پرونده جنجالی پرورش تیلاپیا یادآور شد: تولید و پرورش تیلاپیا تا اطلاع ثانوی متوقف شده و فراکسیون محیط زیست با این فعالیت کاملا مخالف است. هیچ منطقی نمی‌پذیرد که در یزد یا کاشان که یا مناطق کویری که تبخیر تا ۲۰ برابر میانگین کشور است، آب ارزشمند ززیرزمینی را استخراج کنیم و حوضچه تبخیر بسازیم تا یک گونه غیربومی و مهاجم را که به اکوسیستم آسیب وارد می‌کند پرورش دهیم. آن هم در حالی که بسیاری گونه‌های بومی مانند خاویار که مزیت رقابتی دارند و باعث اقتدار اقتصادی می‌شوند نابود شده و تلاشی برای احیای آنها صورت نگرفته است. یا در حفاظت از ماهی قزل‌الا انقدر بد عمل کرده‌ایم که در حالی که پیشتر صادرکننده این ماهی بودیم حالا واردکننده هستیم.

وی درباره ماجرای قربانی شدن بلوط‌های دنا برای تعریض جاده یاسوج-سی‌سخت گفت: متاسفانه در بخش اول عملیات تعریض این جاده که طبق گزارش ارزیابی پروژه،‌ قطع ۵۰۰ درخت بلوط پیش‌بینی شده بود بود طبق صورت‌جلسه نمایندگان منابع طبیعی استان، ۱۰۵۰ درخت قطع و پاکتراشی شده و در ادامه اجرای پروژه که شامل احداث تونل‌های پیشنهادی از طرف مجری است قطع ۳۳۶۷ بلوط دیگر پیش‌بینی شده است. در نتیجه به منظور جلوگیری از ادامه خسارت به بلوط‌های ارزشمند دنا که ۴۰ سال زمان لازم است تا به رشد کامل رسیده و بلوط بدهد طی مکاتباتی با وزارت راه خواستار جلوگیری از نابودی درختان بلوط شدیم که اخیرا عملیات به متوقف شده است.

نماینده تهران با اشاره به بازدیدی که اخیرا در پی بیماری شیر آسیایی باغ وحش ارم از این مجموعه داشت گفت: خوشبختانه، مدیریت جدید این باغ وحش، رویکردی محیط زیستی دارند و مقرر کرده‌اند که جانور دیگری از خارج از کشور به این باغ وحش منتقل نشود. ایشان هم مانند دوستداران حیات وحش بر این باورند که باغ وحش‌داری نمادی از نظام سرمایه‌داری غرب است و از آنجا که به اسارت گرفتن حیوانات برای تفریح و لذت غیرقابل توجیه است باید رفته‌رفته به سوی جمع‌آوری باغ وحش‌ها قدم برداشت و صرفا با هدف درمان و یا تحقیقات علمی از وحوش نگهداری کرد.

رفیعی درباره درخواست تصویب قانون منع حیوان‌آزاری و درخواست توقف ۵ ساله شکارفروشی که به ترتیب به امضای ۷۰هزار و ۳۰هزار نفر از دوستداران حیات وحش رسیده و جزو پرطرفدارترین کارزارها در سطح کشور طبقه‌بندی شده‌اند گفت: این دو درخواست در فراکسیون محیط زیست در حال بررسی است و هفته گذشته هم در کمیسیون کشاورزی مطرح شد که امیدواریم به خبرهای خوشی برای امضاکنندگان این درخواست‌ها و سایر دوستداران طبیعت منجر شود.

نماینده تهران در مجلس افزود: متاسفانه عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست طی سال‌های اخیر در حوزه حفاظت از حیات وحش رضایت‌بخش نیست و شاید بتوان حفاظت از حیات وحش‌ را یکی از مغفول‌ماننده‌ترین مقوله‌های محیط زیستی دانست که سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با آن عملکردی معکوس به نمایش گذاشته است یعنی نه تنها اقدامات مثبتی در تجهیز محیط‌بانان، برقراری امنیت زیستگاه‌ها و اقدام برای بهبود روند درمان و بازپروری وحوش آسیب‌دیده بر نداشته، بلکه با صدور مجوز شکار به ویژه به اتباع خارجی که با ایجاد حس تبعیض در میان شکارچیان بومی، سبب افزایش تخلفات می‌شود، دردی به دردهای حیات وحش اضافه کرده است.

وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست در مقوله‌های مرتبط با حیات وحش از جمله شکار، به خرد جمعی پشت کرده است گفت: متاسفانه این سازمان که تنها نهاد متولی حیات وحش در سطح کشور به شمار می‌رود نسبت به حیات وحش نگاهی ابزاری و بهره‌بردارانه داشته و بدون در نظر گرفتن انتقادات تخصصی دانشگاهیان و متخصصان حوزه حیات وحش و صرفا در راستای تامین خواسته ذی‌نفعان شکار گام برداشته است.

وی تصریح کرد: اصلاح قانون شکارمحور و کهنه شکار و صید و آئین‌نامه اجرایی آن، ساماندهی باغ‌های وحش و باغ‌های پرندگان، ممنوعیت شکار در مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست و ساماندهی شکار در قرق‌های اختصاصی، تصویب قانون منع حیوان‌آزاری و حل مشکل هزینه دادرسی که باعث می‌شود سازمان حفاظت محیط زیست از درخواست خسارت جانورانی چون پلنگ خودداری کند، قطعاتی از پازل مدیریت حیات وحش هستند که فراکسیون محیط زیست، رسیدگی به آنها را با ممنوعیت صید ترال آغاز کرد و ان‌ شاء الله تا جایی که عمر مجلس کفاف دهد به بهترین شکل ممکن پیگیری خواهد کرد.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در پایان با ابراز تاسف از شکایت اخیر سازمان حفاظت محیط زیست علیه خبرنگار منتقد شکار گفت: اصولا شکایت از خبرنگاران در سراسر جهان اقدامی مذموم است و طرح شکایت علیه یک خبرنگار محیط زیست از جانب دولتی که داعیه محیط زیستی بودن دارد دور از انتظار.

دولتی که داعیه محیط زیست دارد از خبرنگار این حوزه شکایت نمی کند

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *