ش٫ اسفند ۴ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های کشور

۱۰۰۰ رسانه و ۶۲۰۰ خبرنگار در آمریکا با فرمان ترامپ به خاک سیاه نشستند

1 دقیقه خوانده شده
بیش از 1000 رسانه و 6200 خبرنگار به دنبال توقف حمایت‌های مالی آمریکا از سوی ترامپ، رسماً به خاک سیاه نشستند.
1000 رسانه و 6200 خبرنگار در آمریکا با فرمان ترامپ به خاک سیاه نشستند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از کیهان؛ دولت جدید آمریکا در راستای تامین منافع، سالانه میلیاردها دلار به افراد، نهادها، سازمان‌ها، دولت‌های خارجی، رسانه‌ها، خبرنگاران و… کمک مالی می‌کند. به شرط آن که طبق سیاست‌های کاخ سفید عمل کنند. بیشتر این کمک‌های دولتی طی سال‌های گذشته نصیب رژیم صهیونیستی و اوکراین شده است. ترامپ در اولین روز حضور خود در کاخ سفید دستور تعلیق این کمک‌ها به مدت ۹۰ روز را صادر کرد و در ادامه نیز – بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز – با هدف ایجاد محدودیت‌ در این کمک‌ها، عذر ۹۷ درصد کارمندان نهاد اصلی مدیریت‌کننده این کمک‌ها در دولت را خواست! ترامپ دستور داد که ۱۰ هزار کارمند فعلی «آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا» (USAID) کاهش پیدا کرده و به ۲۹۴ کارمند برسد. گزارش‌ها حاکی است که ترامپ رژیم صهیونیستی را از تعلیق این کمک‌ها استثنا کرده ‌اما جلوی ادامه کمک‌ها به سایر نهادها، سازمان‌ها و دولت‌ها را گرفته است.
گزارش‌های تکمیلی نشان می‌دهد که ابعاد این کمک‌ها بسیار بیشتر از آن چیزی است که قبلاً فاش شده بود چرا که صدها رسانه و هزاران خبرنگار در سرتاسر جهان رسماً مواجب بگیر دولت آمریکا هستند تا در راستای منافع آمریکا قلم بزنند. سازمان گزارشگران بدون مرز در همین راستا رسماً فاش کرد که قطع کمک‌های مالی آمریکا بیش از ۶۲۰۰ روزنامه‌نگار و حدود ۱۰۰۰ رسانه یا سازمان مرتبط با امور رسانه را هدف قرار داده است. بر اساس این گزارش تعلیق پول‌‌پاشی‌ها ۶۲۰۰ روزنامه‌نگار، ۷۰۷ رسانه غیردولتی و ۲۷۹ سازمان غیردولتی مرتبط با رسانه را در بیش از ۳۰ کشور جهان به خاک سیاه نشانده است.
آن طور که خبرگزاری «فارس» نوشته است، این سازمان با استناد به یک سند اطلاعاتی که البته حذف شده گزارش داد، بودجه کمک خارجی آمریکا در سال ۲۰۲۵ میلادی ۲۶۸.۴ میلیون دلار است که برای حمایت از آنچه «رسانه‌های مستقل و جریان آزاد اطلاعات» خوانده می‌شود اختصاص دارد. گزارشگران بدون مرز می‌گویند، این آژانس از این بودجه برای ارائه آموزش و حمایت برای «تقویت رسانه‌های مستقل»! از جمله سازمان‌های رسانه‌ای بزرگ و منابع رسانه‌ای کوچک‌تر یا افرادی که تحت «شرایط سرکوب‌گرانه» فعالیت می‌کنند، استفاده کرده است.
سازمان «گزارشگران بدون مرز» اعلام کرده است که کمک‌های خارجی آمریکا حامی اصلی رسانه‌های مستقل در اوکراین است، جایی که از هر ۱۰ رسانه، ۹ رسانه به یارانه‌های بین‌المللی متکی هستند. این سازمان در ادامه گفته است، تصمیم دونالد ترامپ برای مسدود کردن میلیاردها دلار کمک جهانی، از جمله بودجه رسانه‌ای، باعث سردرگمی و عدم اطمینان در بین سازمان‌های آسیب‌دیده شده است و این می‌تواند راه را به روی منابع مالی که ممکن است استقلال سردبیران را به خطر بیندازد باز کند. البته گزارشگران بدون مرز توضیح نمی‌دهد که چگونه قطع کمک‌ها از سوی آمریکا استقلال رسانه‌ای را به خطر می‌اندازد و چگونه این رسانه‌ها که قبلاً بودجه خود را از آمریکا می‌گرفتند در بیان مواضع مستقل بودند.
گفتنی است بخشی از این کمک‌ها نیز به گروه‌های ضد انقلاب ایرانی مستقر در خارج از کشور می‌رسید که توقف آن تاثیرات مخربی روی آنها گذاشته است… اسناد فاش شده نشان می‌دهد که برخی از نیروهای ضدانقلاب ماهانه ده‌ها هزار دلار برای کارزار خود علیه مردم ایران از آمریکا پول دریافت می‌کردند و حالا با قطع کمک‌ها از سوی ارباب باید ارباب جدیدی برای خود پیدا کنند.
همه علیه ترامپ
اما اقدامات ترامپ در داخل این کشور برای اخراج مقامات و کارمندان دولت سابق‌، این کشور را به آشوب کشیده است. فرمان‌های (دستورات) اجرائی ترامپ در دو هفته اول ریاست جمهوری او از مهاجرت تا تجارت با توجه به تبعات منفی آن بر زندگی آمریکایی‌ها، در حال برانگیختن خشم مردم و متحد کردن آنها برای شکل‌گیری اعتراضات مردمی در سراسر این کشور است. جنبشی نیز برای مخالفت با اقدامات او شامل تظاهرات در سراسر آمریکا در فضای مجازی این کشور شکل گرفته است. این جنبش با هشتگ‌های «مقاومت را بسازید» سازماندهی شده است که با هدف راه‌اندازی «۵۰ اعتراض در ۵۰ ایالت در یک روز» است. بسیاری از اعتراض‌ها در ساختمان‌های ایالتی و برخی در شهرهای دیگر برنامه‌ریزی شده‌اند.
آغاز عصر جدید
«شورای روابط خارجی» آمریکا هم از شروع دوباره «دوران پرمخاطره جدید در تجارت» خبر داد و تعرفه‌های رئیس‌جمهور آمریکا علیه سه شریک بزرگ تجاری این کشور را نشانه «فروپاشی نظم مبتنی بر قوانین و دارای پیامدهای جهانی مهم» ارزیابی کرد. به گزارش «ایرنا» «ادوارد آلدن» تحلیلگر این اتاق فکر مطرح آمریکایی تصریح دارد طی چند دهه، اقتصاد بین‌المللی بر اساس مجموعه‌ای نسبتاً قابل‌ پیش‌بینی از قوانین، که توسط آمریکا هدایت می‌شد، فعالیت می‌کرد. آمریکا معتقد بود که حفظ این پیش‌بینی‌پذیری در راستای منافع ملی آن است. اما با تصمیم هفته گذشته ترامپ برای اعلام یک وضعیت اضطراری با هدف اعمال تعرفه‌های سنگین، این دوران به پایان رسیده است. به‌سختی می‌توان پیش‌بینی کرد که چه چیزی در آینده رخ خواهد داد. نویسنده معتقد است که در این شرایط حس خیانت در میان همسایگان آمریکا غیرقابل وصف است و باید منتظر واکنش آن‌ها بود.
نویسنده در بخش دیگر تحلیل خود از دوره «ظهور و سقوط استراتژی دوست‌محوری» سخن گفته و آورده است تا ماه گذشته، به نظر می‌رسید که برخی چارچوب‌های قانونی همچنان پابرجا بمانند اما ترامپ در نخستین هفته‌های بازگشت به قدرت، تهدید و اعمال تعرفه‌ها را به‌شکل غیرقابل درکی انجام داده است. در تاریخ آمریکا‌، نمونه‌های اندکی وجود دارد که از سلاح تعرفه‌ای برای اهدافی کاملاً نامرتبط استفاده شده باشد. طبق این تحلیل، در هر صورت درس‌هایی از تاریخ در حال تکرار شدن است و اقتصاددانان و پژوهشگران برای سال‌ها درباره مزایا و معایب نظام تجارت جهانی مبتنی بر قوانین بحث خواهند کرد. اما به سختی می‌توان تصور کرد که کسی در این موضوع اختلاف نظر داشته باشد که یک دنیای دارای قوانین تجاری مشخص و توافق‌شده، به‌مراتب بهتر از دنیایی بدون هیچ‌گونه قاعده و نظم است.
اکونومیست هم در گزارشی با اشاره به جنگ تعرفه‌ای ترامپ علیه بقیه جهان نوشته است: متحدان برای همیشه دونالد ترامپ را تحمل نخواهند کرد. اروپا شروع به صحبت در مورد چگونگی نزدیک شدن به چین برای جلوگیری از تحمیل نظم جدید جهانی واشنگتن کرده است. این گزارش می‌افزاید: اگر ترامپ فکر می‌کند که همه بدون جنگ تسلیم یک نظم جهانی جدید می‌شوند که در آن هر کسی قوی‌تر است، بهتر است، اشتباه می‌کند. این گزارش تاکید می‌کند: هنگامی که ترامپ متحدان را متقاعد کند که نظم جهانی محبوب آنها مرده است، رفتار آنها تغییر خواهد کرد. زمانی که آنها چیزی برای از دست دادن نداشته باشند، حتی دولت‌های اروپایی دوست نیز شروع به تقلب، مقاومت و جست‌وجوی راه‌هایی برای تضمین امنیت خود در برابر آمریکای متخاصم خواهند کرد. صداهای تأثیرگذار در بروکسل، برلین و دیگر پایتخت‌ها هم اکنون می‌گویند، زمان آن است که اروپا روابط نزدیکی با چین را آغاز کند.

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *