به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ در این بخشنامه که به امضای محمد مخبر رسیده خطاب به تمامی وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسات و شرکتهای دولتی، استانداری ها و سایر دستگاههای اجرایی کشور آمده است: با عنایت به تشکیل و فعالیت «کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موضوع ماده (۱۸) قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات -مصوب ۱۳۸۸- به منظور حمایت از آزادی اطلاعات و دسترسی همگانی به اطلاعات موجود در موسسات ارائه دهنده خدمات عمومی، تدوین برنامه های اجرایی لازم در عرصه اطلاع رسانی، نظارت کلی بر حسن اجرا و رفع اختلاف در چگونگی ارائه اطلاعات موضوع قانون یادشده و لزوم همکاری موسسات ذیربط با کمیسیون، مقتضی است برای بهبود عملکرد و خدمت رسانی به جامعه مخاطب متقاضی اطلاعات، کلیه دستگاههای ذیربط نسبت به استمرار و تکمیل اجرای تکالیف مقرر در قانون و آیین نامه های اجرایی و سایر مقررات مربوط به قانون یاد شده اقدام نموده و همکاریهای لازم در این زمینه را با کمیسیون مذکور به عمل آورند.
به گزارش این مرکز، قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در۶ فصل ۲۳ ماده ای، سه آیین نامه اجرایی و ۹ شیوه نامه موضوعی شرایط را برای پاسخگویی و دسترسی به اطلاعات موسسات مشمول فراهم کرده است. اخیراً آیین نامه اجرایی ماده ۸ این قانون بروزرسانی و برای تصویب به هیأت وزیران ارایه گردید.
در این سامانه گزارش وضعیت پاسخگویی، برترین موسسات، گزارش جامع درخواست های مردمی، قانون، آیین نامه های اجرایی، شیوه نامه های موضوعی، گزارشات عملکرد دستگاه عمومی و… برای عموم مردم در صفحه اصلی سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات قابل دسترسی است.
به استناد آییننامه ماده ۸ قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، هر شخص حقیقی یا حقوقی ایرانی میتواند درخواست خود برای دسترسی به اطلاعات را به صورت برخط از طریق درگاه الکترونیک حقیقی با ثبتنام در سامانه و ایجاد حساب کاربری، پیشخوان دولت الکترونیک، پست یا مراجعه حضوری به واحد اطلاعرسانیِ مؤسسه درخواستشونده، تسلیم کند.
موسسات عمومی علاوه برپاسخگویی درسامانه، تعداد قابل توجهی از بخشنامه ها، دستورالعمل ها و قوانین و مقررات مرتبط را برای دسترسی مردم در این سامانه برای عموم منتشر کرده اند. مردم می توانند با مراجعه به بخش اسناد منتشر شده در این سامانه به هزاران سند که توسط دستگاه ها انتشار یافته دسترسی داشته باشند.
همه شهروندان با مراجعه به سامانه و ثبت نام می توانند از دستگاه های فعال سامانه که با رنگ آبی مشخص شده اند درخواست اطلاعات نمایند و موسسات پس از دریافت درخواست حداکثر تا ۱۰ روز زمان دارند با رعایت مقررات قانون به درخواست شهروندان در همین سامانه پاسخ دهند.
چندی پیش
حسین انتظامی دبیر کمیسیون قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در حساب توئیتری خود در فضای مجازی نوشت: نهاد ریاست جمهوری و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهترین عملکرد را در سامانه قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات داشته اند
http://khabarnegaranvaresane.ir/?p=11597
About Author