محمد شعبانی: خبر و خبرنگار باید در زندگی مردم تأثیرگذار باشد
1 دقیقه خوانده شدهبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه؛ این بار گفتوگویی را با آقای محمد شعبانی از فعالان رسانهای استان البرز ترتیب دادهایم که حاصل این مصاحبه کوتاه، اختصاصی و صمیمانه در پی میآید:
لطفاً به عنوان اولین سئوال از بیوگرافی خودتان برای مخاطبین این پایگاه خبری بگوئید:
محمد شعبانی متولد ۱۳۵۹ هستم. از سال ۱۳۷۷ وارد عرصهی مطبوعات شدم در آغاز فعالیت خود را به صورت خبرنگار و فعالیت در سازمان آگهیهای هفتهنامهی پیام کرج شروع کردم و سپس حدود ۹ سال در مجلهی ۷ روز زندگی به عنوان خبرنگار فعالیت خود را ادامه دادم. از سال ۱۳۹۸ هم با دریافت مجوّز مجلهی روزهای طلایی با مسئولیت سردبیری در این نشریه کار خود را ادامه دادم.
از چه زمانی به این حرفه علاقمند شدید؟
از دوران کودکی همیشه در منزل یک میز داشتم که روی آن همیشه کاغذ و خودکار بود و فکر میکنم که به صورت ذاتی کار نوشتن در وجودم احساس میشد. همیشه دوست داشتم بنویسم اما مهم نبود چه چیزی، فقط نوشتن مهم بود تا این که آن قدر نوشتم و نوشتم تا به اینجا رسیدم.
مشوق اصلی شما در این راه چه کسی بوده است؟
همانطور که در جواب سئوال قبل گفتم این حرفه را به صورت ذاتی از دوران کودکی همراه خود داشتم پس بنابراین در سالهای نوجوانی یا جوانی مسلّماً کسی نمیتوانست راه را به من نشان دهد و خودم بودم و خودم.
آیا خانوادهی شما با فعالیتتان در مطبوعات و رسانه موافق بودند؟ اکنون چطور؟
بله. اصولاً در خانواده کسی کاری به کار من نداشت اما نظرات و حمایتهای خانواده در ادامهی مسیر بیتأثیر نبود و اکنون هم مشکل خاصی با شغل بنده ندارند و در خیلی از مواقع برای ادامهی راه مشوق من هستند هر چند که موانع و مشکلات من را میبینند اما به ناچار با آن کنار میآیند.
از آثار مکتوب و چاپ شدهتان برایمان بگوئید؟
پس از حدود ۲۵ سال فعالیت در عرصهی مطبوعات قطعاً آثار زیادی به چاپ رسیده که تمام آنها را در آرشیو شخصی خود نگهداری میکنم و از نمونههای بارز آن میتوانم به حدود ۱۰۰ مصاحبه با بازیگران و هنرمندان و پیشکسوتان اشاره کنم که در مجلات ۷ روز زندگی و روزهای طلایی به چاپ رسیده است.
هم اکنون به چه کاری مشغولید؟
در حال حاضر همانطور که عرض کردم قائم مقام مدیرمسئول و سردبیر مجله روزهای طلایی در استان البرز هستم و البته در کنار این کار دبیر انجمن ادبی روزهای طلایی البرز هم میباشم که نام نشریه و نام انجمن یکی است و حدوداً ماهیانه یک بار جلسات عصر شعر برگزار میکنیم که خدا را شکر شاعران زیادی در انجمن حضور دارند و آثار خود را با دیگران به اشتراک میگذارند.
با چه مشکلات و موانعی روبرو هستید؟
مشکلات و موانع بسیار است. شامل اجارهی سنگین دفتر مجله و نبودن حمایت دولت در بحث کاغذ و چاپ که از عمدهترین مشکلات بنده و همکاران مطبوعاتی به شمار میرود. متأسفانه در سالهای اخیر به دلیل عدم اهمیت به کار فرهنگی هیچ گونه حمایتی از هیچ ارگانی به خصوص معاونت مطبوعاتی و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت نمیگیرد که اکثر همکاران به ناچار به شغل دوم یا حتی سوم روی آوردهاند. امید است که انشاءا… با حمایت دولت چهاردهم مشکلات و موانع موجود سد راه مطبوعات از میان برداشته شود.
علاقمندان به مطبوعات و رسانه چگونه میتوانند در این عرصه موفق شوند؟
به نظرم در گذشته تجربه حرف اوّل را میزد اما در حال حاضر فکر میکنم که تحصیلات مرتبط همراه با تجربه بسیار تأثیرگذار است و باعث میشود یک شخص مطبوعاتی بتواند راحتتر ادامهی مسیر دهد و در کار خود موفقتر باشد.
کدام یک از آثارتان به دلتان نشسته است؟
ببینید زمانی که وارد این حرفه میشوید قطعاً به صورت دلی هست چون اصولاً در کار ادبی و فرهنگی پولی نیست پس اگر کاری را به صورت دلی انجام دهید یعنی هر آنچه که طی این سالها کار کردی و به دست آوردهای به دلت نشسته است. در مجموع میتوانم بگویم که کارم را عاشقانه دوست دارم و طی این سالیان هر کاری که کردهام به دلم نشسته است.
از خاطرات تلخ و شیرین خودتان در این عرصه برایمان بگویید؟
خاطرات که زیاد است چون از آغاز کار در حوزهی اجتماعی و فرهنگی فعالیت کردهام بنابراین خاطرات تلخی به معنای واقعی وجود ندارد و اگر هم بوده کوتاه، مختصر و گذرا بوده است. اما خاطرات شیرین بسیار است. چون بیشتر فعالیت بنده در حوزهی مصاحبه های هنری بوده است، خب مسلّماً خاطرات شیرین بسیاری به جا مانده است. مصاحبه و گفتگو با بازیگران در محل کار یا منزلشان برایم خیلی شیرین و جذاب بود که از نزدیک با کار و زندگی آنها آشنا میشدم و حاصل آنها حدود ۸۰۰ عکس است که در آرشیو کارهایم به یادگار مانده است.
اگر مطلب خاصی از قلم افتاده بیان بفرمائید؟
من معتقدم خبر و خبرنگار باید در زندگی مردم تأثیرگذار باشد و نوع خبر و مصاحبه میتواند پلی باشد بین مسئولین و مخاطب و خانوادهها. رسانه باید تأثیر شگفت و بسزایی داشته باشد به نحوی که مردم به آن اعتماد کرده و درد و دل خود را مطرح کنند تا مخاطب یا مسئولین بتوانند چارهگشایی کنند.
سخن پایانی:
آرزوی سلامتی برای همهی مردم سرزمینم دارم که در کنار هم به خوشی زندگی خوب و شیرینی داشته باشند و چه بسا به خاطر بیتدبیری برخی از مسئولین مشکلات اقتصادی در بعضی مواقع حتی مشکلات روحی و روانی برای بسیاری از خانوادهها به وجود آورده است. اما به لطف ایزد منان و توکل به ائمه (ع) امیدوارم که به زودی این مشکلات مرتفع گردد و همگی در آرامش و صلح و صفا گذران امور کنیم.
خبرنگار: گلناز قنبری
لینک کوتاه: http://khabarnegaranvaresane.ir/?p=18437