رسانهها در بحران کرونا آزمون موفقی را پشت سر گذاشتند
1 دقیقه خوانده شدهمعاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت قابل تحسین رسانهها در بحران کرونا گفت: در پنج کشور دنیا اتاقهای خبر به زبان فارسی به صورت ۲۴ ساعته با هدف در هم شکستن وحدت، استقلال، هویت و اعتقادات مردم ایران فعالیت میکنند، اما خوشحالم که بگویم سربازان گمنام کشور در عرصه رسانه یعنی خبرنگاران تا حد جان در این جنگ پیچیده تلاش میکنند و همواره در این جنگ پیروز میشوند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در جمع خبرنگاران حوزه ایثار و شهادت در ساختمان بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار سخن میگفت، تاکید کرد: امروز کسی نیست که نقش جریان اطلاع رسانی را در پیشبرد امور کشور انکار کند. هر یک از ما به نوعی خبرنگار هستیم و در واقع امروز میلیونها خبرنگار در دنیا در حال جمع آوری، پردازش و انتشار اخبار و اطلاعات هستند و به تعبیری هر کسی که تلفن همراه دارد، به نوعی در هر ساعت شبانه روز میتواند این نقش را ایفا کند.
خدادی یادآورشد: امروز اطلاعرسانی به قدری متنوع و گسترده شده است که زمان و مکانی برای این حرفه قابل تصور نیست و با توجه به پیشرفت تکنولوژی، این فرصت در اختیار همه قرار گرفته است.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در ایران وضعیت ما با سایر نقاط جهان متفاوت است، چون ما با انواع هجمهها و ترفندهای آسیبرسان رسانهای مورد هجوم قرار گرفتهایم. در پنج کشور دنیا اتاق های خبر به زبان فارسی به صورت ۲۴ ساعته با هدف در هم شکستن وحدت، استقلال، هویت و اعتقادات مردم ایران فعالیت میکنند اما خوشحالم که بگویم سربازان گمنام کشور در عرصه رسانه یعنی خبرنگاران تا حد جان در این جنگ پیچیده تلاش میکنند.
وی با اشاره به حضور خبرنگاران در خط مقدم اتفاقات کشور، به موضوع کرونا نیز اشاره کرد و گفت: یکی از آخرین تلاشگران بیادعا و پرکار این عرصه، مرحوم روح الله رجایی بود که رفتنش برای همه ما تلخ بود؛ مثل شهید محمود صارمی که ۴۸ ساعت قبل از شهادتش در طبقه ششم ایرنا همدیگر را برای آخرین بار دیدیم و رفتنش برای همیشه، در باورمان نمیگنجید.
خدادی در همین زمینه به پیچیدگی بحران کرونا در ایران و جهان اشاره کرد و گفت: دو جنبه کرونا در کشور باید برجسته شود؛ یکی زحمات سخت و طاقت فرستای کادر درمانی و دیگر عرصه اطلاع رسانی. قبل از اثبات وجود کرونا در کشور، خبرنگاران بودند که درباره این بیماری، طرح مساله کردند و به اطلاعرسانی پرداختند.
وی افزود: در دوران اوج شیوع کرونا در کشور، همه کسب و کارها تعطیل شد اما خبرنگاران در کنار کادر درمانی ظرفیت خودشان را افزایش دادند و نه تنها هیچ رسانهای تعطیل نشد بلکه ظرفیتهای متنوع رسانهای در کشور افزایش یافت تا رسانهها در راستای مقابله با کرونا ضمن آگاهی بخشی به مشارکت مردم در همراهی با ستاد ملی کمک کنند.
وی با اشاره به مصادیقی از همراهی فوق العاده مردم با ستاد ملی مقابله با کرونا، به کمپینهای در خانه بمانیم، روز طبیعت و مشارکت در طرح غربالگری آنلاین اشاره کرد و گفت: در تمام این موضوعات، رسانه یار اصلی کادر بهداشت و درمان بود و آزمون موفقی را در ماههای اخیر پشت سر گذاشت که قطعا مرهون تلاش تک تک خبرنگاران عزیز است.
خدادی همچنین به موضوع برگزاری آیینهای عزاداری در محرم نیز اشاره و اظهار داشت: در آستانه ماه محرم جریان رسانه یک بار دیگر مشارکت جمعی خود را برای یک وفاق ملی به نمایش خواهد گذاشت تا با دوگانه کاذب القاشده از بیرون مرزها، مقابله کند. دوگانه القایی «علم و دین یا سلامت و دینداری» الگویی برای ایجاد اختلاف، تضعیف و اختلال در کشور تبدیل شده تا نقاط قوت ما را به نقاط ضعف تبدیل کنند.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: اگر فرهنگ شهید و شهادت را الگوی خودمان قرار بدهیم عاقبت به خیر خواهیم شد و عاقبت رسانه هم رسیدن به معرفت است و رسانه ما در جایی موفق بوده که معرفت را سرلوحه کارش قرار داده و با شفافیت و صداقت فعالیت کند. خوشحالم رسانه های ما در بحرانها و رخدادهای مهم کشور، هر چند با گرایشهای مختلف یکصدا در راستای منافع کشور و مردم حرکت کردند.
وی با گرامیداشت یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان سمبل ایثار برای ایران، تصریح کرد: ما در تولید محتوا و نشر ارزشهای مرتبط با شهدا غفلت اساسی داریم و یکی از مقصران این غفلت ما به عنوان دستگاه متولی هستیم؛ منافع و امنیت کشورمان در گروی ترویج راه و مرام شهدا است و اگر مرام شهدا انتخاب اول ما باشد به سر منزل مقصود خواهیم رسید.