ش٫ اسفند ۴ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های کشور

حرمت خبرنگار در نشست‌های خبری رعایت نمی‌شود

1 دقیقه خوانده شده
جشنواره فیلم فجر یکی از ایام بسیار پرکار برای خبرنگاران و اهالی رسانه است. به جز فعالان و خبرنگاران فرهنگ وهنر پوشش اخبار این رویداد حجم کاری بسیار بالایی را برای خبرنگاران در طول 10 روز کاری به دنبال دارد. اما یکی از اقشاری که نه تنها کمتر از بقیه به زحمات آنها پرداخته می‌شود بلکه حتی در مواردی به آنها بی‌احترامی هم می‌شود همین خبرنگاران هستند.
حرمت خبرنگار در نشست‌های خبری رعایت نمی‌شود

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از فرهیختگان؛ از جشنواره‌های سال گذشته فاکتور می‌گیریم وبه مناسبت پایان چهل‌وسومین دوره ازین رقابت هنری، رویکرد هنرمندان به خبرنگاران را در نشست‌های خبری امسال بررسی می‌کنیم. امسال به کرات سوالات خبرنگاران توسط مجری و عوامل تخفیف داده شد و حتی گاهی تمسخر شد. ذات نشست خبری برای پاسخگویی به سوالات رسانه‌ها درباره اثر اکران شده است و طبیعی است که گاهی برداشت خبرنگار از عوامل متفاوت باشد. آنچه در این بین متاثرکننده است این است که عوامل این اجازه را به خود بدهند که صرف برداشت متفاوت از یک سوال، خبرنگار و رسانه‌اش را با خنده یا توصیفات نامناسب مثل سوال «علمی – تخیلی» و «این دیگه چی بود؟ » تحقیر یا تخریب کنند. کمترین چیزی که از هنرمند انتظار می‌رود ارائه نظر حتی منفی خود به صورت مودبانه است.

شاید تکرار همین رفتارها باعث شد امسال آقای بازیگر در حالی که روی صندلی نشست خبری نشسته است، در ابتدای صحبتهایش بگوید اعتقادی به نشست خبری ندارد و اصلا حرف هم نمی‌زند! یا کی دیگر در پاسخ به سوال خبرنگار بگوید: « از من سوال نپرسید تمایلی به پاسخ دادن ندارم»

اهالی رسانه خیلی نجیب هستند که همانجا خطاب به آقای بازیگر نگفتند که با اینهمه عدم اعتقاد چرا زحمت حضور در نشست را به خود دادید؟ آن بازیگر هم می‌توانست مثل بسیاری از عوامل به هردلیلی در نشست خبری فیلم شرکت نکند. اما اینکه بازیگر جلوی دوربین رسانه‌ها ژست بگیرد تا عکس و خبر حضورش کار شود اما در یک نشست خبری رسمی از پاسخ به سوال خبرنگاران امتناع کند، مصداق سوءاستفاده از خبرنگار و رسانه است.

حواشی دردناک عدم احترام به خبرنگاران در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر با نشست خبری فیلم «صددام» به اوج رسید. بسیاری از رسانه‌ها نوشتند که رفتارهای رضا عطاران و عباس جمشیدی که در پشت میز نشست خبری یک کراوات را به سر و گردن هم می‌بستند و می‌خندیدند چقدر دون شان جایگاه هنرمند بوده است. طوری حتی کارگردان فیلم علی‌رغم همراهی با این بی‌احترامی اما در حین صحبت رشته کلام از دستش دربرود و نارضایتی خود را در چهره بروز بدهند.

این دست رفتارها بیشتر زمانی اتفاق می‌افتد که بازیگر یا عوامل می‌دانند فیلمشان انقدر بد بوده که توانایی دفاع از آن را ندارند، پس بهتر است در برابر موج انتقادات خبرنگاران کار را به لودگی ومسخرگی بکشانند تا از پاسخ هم طفره بروند. اتفاقی که درباره فیلم بی‌مایه صددام به کارگردانی پدرام پورامینی وبازیگری رضا عطاران منطقی به نظر می‌رسد.

هنرمندان و خبرنگاران در بعد رسانه دو عنصر وابسته به هم هستند. جشنواره فیلم فجر اوج ایام همکاری این دو صنف با یکدیگر است که نباید دستمایه این کدورت‌ها شود. اما متاسفانه هرسال با نادیده گرفتن جایگاه خبرنگار و رسانه در این جشنواره به لیست کدورت‌ها و بی‌احترامی به اهالی رسانه افزوده می‌شود. اتفاقی که برای رفع آن باید بیشتر درباره‌اش حرف زد ونوشت و صحبت کرد و البته تاثیرات آن را جدی گرفت.

لینک کوتاه: http://khabarnegaranvaresane.ir/?p=19734 

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *