جنگ و ابهامافکنیهایی با قدرت انفجاری بالا
1 دقیقه خوانده شده
در طول ۱۲ روز جنگ تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه ایران و مقاومت مردم، دولت و نیروهای مسلح، فقط موشکها و پهپادهای دشمن متجاوز در آسمان ایران به تکاپو مشغول نبودند، بلکه شبهات یا بهتر است بگوییم طوفان ابهامات و شایعات در فضای مجازی نیز در آسمان اذهان مخاطبان جولان میداد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه و به نقل از ایرنا؛ آنچه این روزها بدیهی است، جایگاه عمده جنگ رسانه ای و جنگ روانی در جنگ نظامی است که این بار نیز به مثابه تکه هایی بسیار بزرگ و تعیین کننده از پازل تجاوز و جنگ تحمیلی عمل می کردند.
جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ناشی از تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران، این بستر را فراهم کرد که هم در طول آن جنگ تجاوزکارانه و هم پس از آتش بس تا امروز، عرصه دیگری از نبردی همچنان پرحرارت گشوده شود، یک جنگ نرم و روانی، جبههای که این بار نه با توپ و تانک، بلکه با موجی از اطلاعات، شایعات، خبرهای فیک، تحلیلهای هدفمند رسانههای به ظاهر معتبر و حرفهای و موج های عظیمی از هجمههای فکری علیه افکار عمومی در داخل ایران و منطقه شکل گرفت.
در این میدان پرهیاهو، نهادهای مختلف کشور هر کدام در حوزه کاری، مسئولیت خطیری برای مقابله با این موج آفرینی ها بر عهده دارند؛ یکی از این نهادها در حوزه فرهنگی و حوزوی، مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم است طی ایام جنگ و پس از آن تلاش کرد در قالب نبرد شناختی، بهطور شبانهروزی تلاش کرده و با رصد شبهات و تولید محتوای فوری، در ایجاد سپری فکری و اعتقادی برای جامعه سهیم باشد.
رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی در تشریح فعالیت های این مرکز به خبرنگار ایرنا گفت که در جنگهای امروز، دیگر تنها سلاحها نیستند که میدان نبرد را تعیین میکنند؛ بلکه افکار و باورهای مردم نیز بهطور مستقیم هدف قرار میگیرد. دشمن تلاش میکند با استفاده از رسانهها، فضای مجازی، فیلم، تلویزیون و شبکههای اجتماعی، بر تصمیمات و رفتار مردم تأثیر بگذارد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد اصغری، گفت: این مرکز با تجربه دو دهه فعالیت و اتکاء به ۴۰۰ کارشناس متخصص، در روزهای حساس جنگ، نقشی فراتر از پاسخگویی دینی صرف ایفا کرده است و به پناهگاه فکری و روانی مردمی تبدیل شد که در تلاطم اخبار و حملات رسانهای، به دنبال حقیقت و آرامش بودند.
پاسخگویی به ۱۰ هزار پرسش روزانه در نبرد رسانهای ایران و رژیم صهیونیستی
اصغری درباره اقدامات مرکز ملی پاسخگویی در این ایام و پاسخگویی به ۱۰هزار سوال مرتبط با مسائل مختلف مرتبط به تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان، گفت: با رصد لحظهای فضای مجازی و تماسهای مردمی، تولید محتوای تخصصی در قالبهای متنوع مانند عکسنوشته، کلیپ، پادکست، پوستر و اینفوگرافی انجام شد. این تولیدات با هشتگ «#روایت_صادق» در فضای مجازی منتشر شد تا هم به شبهات پاسخ دهد و هم در برابر جنگ روانی دشمن ایستادگی کند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، کانالی اختصاصی با نام «وعده صادق» در نرمافزار «پاسخگو» راهاندازی شد تا مردم سریعتر به پاسخهای خود دسترسی پیدا کنند. همچنین کتابهای الکترونیک اعتقادی و تاریخی بهصورت متنی و صوتی آماده و عرضه شد.
اصغری با اشاره به مهمترین شبهات مردم در این مدت گفت: بسیاری از پرسشها درباره توان موشکی و نظامی ایران در برابر رژیم صهیونیستی، احتمال ساخت بمب اتم و جایگاه فقهی آن، سناریوهای ایران برای مقابله با حمله هستهای احتمالی، علل حمایتهای آمریکا و غرب از اسرائیل، دلایل عدم تشکیل اتحاد میان کشورهای مخالف این رژیم و وضعیت امنیت داخلی در مقابله با نفوذ جاسوسان بود.
وی افزود: سوالاتی درباره ادعای اختلاف دیدگاه برخی مسئولان با مواضع رهبری، نحوه رفتار در فضای مجازی در شرایط جنگ، وضعیت اقتصاد در شرایط بحران، و احکام شرعی مرتبط با حمله به غیرنظامیان و ترور شخصیتهای دشمن نیز مطرح شد. در حوزه اعتقادی، موضوع سرنوشت اسرائیل در ارتباط با ظهور امام زمان(عج)، مأموریت الهی ایران در مقابله با صهیونیسم، و احکام خرید کالا از دشمنان اسلام، از جمله پرسشهای پرشمار مردم بود. همچنین پرسشهای مهمی در حوزه روانشناسی و مدیریت اضطراب و مسائل مرتبط با شهادت و جهاد به مرکز ارسال شد.
اصغری تأکید کرد: تنوع این پرسشها نشاندهنده دغدغههای جدی مردم در شرایط بحران است. مرکز ملی پاسخگویی با تمام توان تلاش میکند تا با سرعت و دقت به این پرسشها پاسخ دهد و نقشی فعال در روشنگری، امیدآفرینی و تقویت تابآوری جامعه ایفا کند.
کارشناسان معتقدند تجربه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نشان داد که نبردهای عصر جدید بیش از هر زمان دیگری به عرصه رسانه و ذهن انسانها گره خورده است. به باور آنان، حملههای نظامی هرچند خسارتبار است، اما قدرت اثرگذاری جنگ نرم بر افکار عمومی و روحیه ملتها را نمیتوان نادیده گرفت. آنچه سرنوشت چنین جنگهایی را رقم میزند، نه صرفاً قدرت موشکها، بلکه سرعت، دقت و اتقان در پاسخگویی به هجمههای فکری و شبهات است که میتواند از بروز تردید، اضطراب و فروپاشی روانی در جامعه جلوگیری کند.
این کارشناسان تأکید دارند در شرایطی که شایعات، تحلیلهای مغرضانه و اطلاعات نادرست بهسرعت در فضای مجازی منتشر میشود، نقش رسانه ها، فعالان رسانه ای و اجتماعی و مراکز و نهادهای ذیربط فرهنگی و ارائه پاسخهای سریع، مستند و قانعکننده، همان سلاح مؤثری است که میتواند اعتماد عمومی را حفظ کند و روحیه جامعه را تقویت نماید و عملکرد مراکزی مانند مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، می تواند یکی از مصادیق حضور بهموقع در جبهه فکری و رسانهای و عنصری کلیدی در حفظ انسجام ملی و مقابله با جنگ روانی دشمن باشد، جنگی که به همت همه ایرانیان، این بار نیز دشمن در آن شکست خورد.
به گزارش ایرنا، بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ در پی حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ایران جمعی از فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان و افراد غیر نظامی به شهادت رسیدند و به این ترتیب جنگ تحمیلی آغاز شد.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت نیز گفت: ۱۴۸۱ مصدوم و شهید در تجاوز رژیم صهیونی در ۶۵ ساعت در کشور رخ داده است.
حسین کرمانپور اعلام کرد: نتیجه تاسف بار این شعار دروغین که «دولت اسرائیل کاری به ملت ایران ندارد و اهداف فقط نظامی است!» بعد از گذشت ۶۵ ساعت از تجاوز رژیم صهیونی، بستری تعداد ۱۴۸۱ مصدوم و شهید است که ۱۲۷۷ نفر در بیمارستانهای دانشگاهی کشور بستری شده و بیش از ۹۰ درصد غیرنظامی هستند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز روز چهارشنبه ۱۸ تیرماه با اعلام آمار شهدا ، مجروحان و آسیبهای وارده از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم غاصب صهیونیستی، گفت: نزدیک به ۷۰۰ نفر از شهروندان غیرنظامی در حملات وحشیانه اسراییل به شهرهای ایران، شهید شدند.
دکتر محمدرضا ظفرقندی در بازدید از یکی از مراکز درمانی تهران، افزود: در حوادث ناشی از حملات دشمن، حدود ۵ هزار شهروند غیرنظامی نیز مجروح و در بیمارستانهای کشور تحت درمان قرار گرفتند.
وی با اشاره به ابعاد فاجعهبار این حملات، اظهار کرد: در میان مجروحان، کودکی ۵ ساله با ۵۰ درصد سوختگی شناسایی شد که اعضای خانوادهاش نیز در این حملات صهیونیستها شهید شدهاند.
طبق اعلام رسمی، سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرلشکر پاسدار امیرعلی حاجیزاده فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا، سردار کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه، سردار علی شادمانی، سردار محمد سعید ایزدی، سردار داوود شیخیان فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران، محمد مهدی طهرانچی، فریدون عباسی، سیدامیر حسین فقهی، عبدالحمید مینوچهر، محمدرضا ذالفقاری و مطلبیزاده از چهرههای صاحب نامی بودند که در جنایت رژیم صهیونیستی به کشورمان به شهادت رسیدند.
ایالات متحده آمریکا هم بعد از مشاهده زمین گیر شدن رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوز به ایران، بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) رسما وارد این تجاوز شد و به سه مرکز هستهای فردو، نطنز و اصفهان تجاوز کرد.
با این حال و بعد از ۱۲ روز تجاوز دشمن به کشورمان و پاسخهای کوبنده نیروی مسلح ایران به شرارتهای آن، از صبح سهشنبه (سوم تیرماه) رژیم صهیونی مجبور به پذیرش آتشبس شد.
تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران اسلامی و جنگ ۱۲ روزه، با سربلندی مردم و نیروهای مسلح کشورمان پایان یافت، جنگی که دشمن صهیونی بر ما تحمیل کرد اما بار دیگر اتحاد و همدلی مردم ایران را به نمایش گذاشت و همین یکدلی و انسجام، پیروزی را برای ایران رقم زد.
لینک کوتاه: https://khabarnegaranvaresane.ir/?p=20998