د٫ شهریور ۲۶ام, ۱۴۰۳

خبرنگاران و رسانه

حاوی اخبار صنف خبرنگاران، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های کشور

اصولِ پاوِل!

1 دقیقه خوانده شده
مدیر تلگرام که اخیرا در فرانسه بازداشت شده نوشته: زمانی که ایران خواستار مسدود کردن کانال‌ های معترضان مسالمت‌ آمیز در خیابان های ایران شد؛ ما نپذیرفتیم و تلگرام در ایران ممنوع شد.
اصولِ پاوِل!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرنگاران و رسانه؛ زمانی که روسیه از ما خواست که کلید های رمز گذاری را برای فعال کردن نظارت ارائه کنیم ما نپذیرفتیم و تلگرام در روسیه هم ممنوع شد. گاهی اوقات ما نمیتوانیم با تنظیم کننده یک کشور در مورد تعادل مناسب بین حریم خصوصی و امنیت به توافق برسیم. در این موارد ما آماده ترک آن کشور هستیم. ما بارها این کار را انجام داده ایم. ما آماده ترک بازارهایی هستیم که با اصول ما سازگار نیست. چون ما این کار را برای پول انجام نمی دهیم. ما با نیت به ارمغان آوردن نیکی و دفاع از حقوق اولیه مردم به ویژه در مکان هایی که این حقوق نقض می شود؛ هدایت می شویم. ما متعهد به تعامل با تنظیم کننده ها برای یافتن تعادل مناسب هستیم. ما بر اصول خود ایستاده ایم. ادعای برخی رسانه ها مبنی بر اینکه تلگرام نوعی بهشتِ هرج و مرج است کاملاً نادرست است. ما روزانه میلیون ها پست و کانال مضر را حذف می کنیم. ما گزارش‌ های شفافیت روزانه را منتشر می‌کنیم. ما خطوط مستقیم با سازمان‌ های غیر دولتی داریم تا درخواست‌ های نظارت فوری را سریع‌ تر پردازش کنیم. ما اصول و قاعده داریم.

نزدیک به یک میلیارد نفر در سرار جهان عضو تلگرام اند. پلتفرمی که اگر نگوییم محبوب ترین اما بهترین است و از زمان ظهور و بلوغش تاکنون راحت ترین و سریع ترین و عالی ترین فضا را در اختیار مشترکین خود قرار داده است. ما در فضای اطلاعات و آگاهی و خبر و فهم قرار گرفته ایم. آن جا که می دانیم دانستن حق ماست. اما کنترل تلگرام در جوامعی که این حق از مردم گرفته می شود با فیلتر معنا می یابد تا تمامی سوژه ها تحت اختیار حاکمان مبداء باشد. جدال بر سر تصاحب تلگرام به شیوه ی حکومتی ها به ابزاری برای کنترل و مدیریت و البته اثبات اقتدار حاکمیتی ست که انتخاب فردی را به یک اجبار جمعی و پذیرش آن بدل کرده است. این رخداد در فضای اعتراضات بیشتر شد تا اقتدار و منزلت قانونی حکومت را باز تولید کند. بدین معنا که آنها با در دست گرفتن این فضا و فیلتر کردن آن می خواستند نقش موثر و مداخه جویانه ای در کنترل مردم داشته باشند و با انتخاب آن چه آنها می گویند و یا پلتفرم هایی که خودشان تعبیه کردند و آن را مفید می دانند ؛ به شکل ایجابی و حذف و ممنوعیت تلگرام جمعیت مورد نظر خودشان را هر طوری که شده به زعم خودشان به بهشت ببرند.

اگر در گذشته اسلحه و شمشیر و خنجر و تفنگ و یا زور بازوی افراد نشانه قدرت و اقتدار بود و جهان به اعتبار شمشیر ثبات می یافت و گشور گشایی ها به زور بازو و سیاست های دغل کارانه فتح می شد ؛ حالا اما فضای مجازی یا همان دهکده ی کوچک جهانی همه را زیر یک سقف دور هم جمع کرده تا اصول و قاعده بر سیاست ها پیشی بگیرد و اقتدار و فردیت انسان مدرن در یک دورهمی خردمندانه بر پایه ی دانش و بصیرت معنا پیدا کند. طبیعی ست جایی که خبر را باز تولید می کند و هر آن چه از راست و حقیقت را رونمایی می سازد ؛ به مذاق حاکمان و متولیانِ زور و استبداد سخت و ناهمگون باشد و در صدد برآیند تا راه های رسیدن مردم و افکار عمومی به آن را ببندند. اگر توان شان بود تلگرام‌ را می کُشتند و حلوایش را هم می خوردند. اما به یُمن فیلترشکن ها و بسط و توسعه فضای مجازی ؛ تلگرام زنده ماند و رسالت خودش را در فراز و نشیب های این جهانِ پر حادثه ادامه داد. بی تردید اصولِ انسانی پاول دوروف جوانِ نخبه ی روسی باید که به مذاق بسیاری که با آگاهی و فهم مخالف اند خوش نباشد. اما پیام‌ رسان رمز گذاری‌ شده تلگرام با احترام به قابلیت های پاول توانست تلگرام را به عنوان فضایی ایمن به جامعه ی هدف معرفی کند که اطلاعات کاربران را حفظ کرده و تحت هیچ شرائطی آن‌ ها را به شرکت‌ ها یا دولت‌ ها نفروشد. پاول دوروف اصول و قاعده ای دارد که صرف از نظر از دین و مذهب و اعتقاد بر انجام درست آن اهتمام دارد. او می توانست این اصول را زیر پا بگذارد و به ثروت نجومی برسد. باید دید در این جهانِ پر رمز و راز چه می دهیم و جایش چه چیزی می گیریم ؟

جعفر بخشی بی نیاز
نویسنده و روزنامه نگار

لینک کوتاه: https://khabarnegaranvaresane.ir/?p=18317

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *