صاحبامتیاز و مدیرمسئول پایگاه خبری تحلیلی اخبار مرز (مرزنیوز) و مجله سراسری اجتماعی- اقتصادی دیدهبان مرز، اظهار داشت: با توجه به سیاستهای کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به خصوص دولت سیزدهم مبنی بر گسترش دیپلماسی مرزی و تقویت سیاست همسایگی، اجرای طرح خواهرخواندگی شهرهای مرزی کشور با شهرهای داخل و یا مرزی کشورهای همسایه جمهوری اسلامی ایران میتواند موجبات رونق صنعت گردشگری و گسترش مناسبات فرهنگی و رسانهای شود.
وی افزود: اردبیل به عنوان مرکز استان و شهرستانها به سبب موقعیت استثنایی طبیعی و استراتژیکی، از دیر باز توجه جدی حاکمان و تلاشگران عرصه علم و هنر را به این خطهی سرسبز و تاریخی بوده است به طوری که مرکز استان، محوریت مرزبانی ایالت آذربایجان را در دورهی اسلامی به عهده داشته و یکی از مراکز مهم فرهنگ خیز و تمدنساز ایران و جهان بوده است.
دیده بان تصریح کرد: دورهی صفوی (۹۰۷ -۱۱۴۸ق) را باید اوج اعتلای اردبیل نامید، زیرا با ظهور دودمان شیخ صفی الدین اردبیلی در اردبیل، این شهر علاوه بر توسعهی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، به دارالارشاد تبدیل شد. به طوری که در زمان سلطان جنید، جد شاه اسماعیل اول، اردبیل در شمار شهرهای مقدس شیعیان درآمد و در کنار تبریز و قزوین و اصفهان، به عنوان پایتخت سیاسی، اردبیل هم از اهمیت خاص برخوردار گردید و در دورهی دیگر شاهان صفوی هم، اردبیل در واقع مقام پایتخت معنوی صفویان را یافت. از این رو خواهر خواندگی اردبیل و ازمیر ترکیه که برخی از علویان ترکیه در این خطه هستند می تواند عزت این دو منطقه را بالا برده و موجبات رونق گردشگری و تبادلات فرهنگی و رسانه ای بین دو کشور شود.
صاحبامتیاز و مدیرمسئول پایگاه خبری تحلیلی اخبار مرز (مرزنیوز) و مجله سراسری اجتماعی- اقتصادی دیدهبان مرز در پایان خاطر نشان کرد: این رسانهها آمادگی خود را برای شرکت در نشستهای مشترک جهت بررسی ابعاد مختلف این پیشنهاد و اقدامات لازم را اعلام می دارد.
About Author